Koldokcsonk meg nem esett le?
2hetes babamnak meg nem esett le a koldok csonk. Belul meg latszik a rendes koldokzsinor szine meg allaga(puha), es kicsit verzik is neki.
Miert nem lehet alkohollal meg hintoporral kezelni, ha par eve meg lehetett? Mi baja lesz?
Nektek mennyi ido volt mire le esett es hogy apoltatok ?
Elsőnél hittem a protokollnak. Octenisept-el fújtam. Az lett az eredménye, 5hetesen még meg volt neki és elkezdett gennyesedni, büdösödni.
Hozzáteszem nem én voltam a béna, mert már a védőnő jött ki napi 2x lekezelni.
Meguntam, vettem alkoholt, az 3 nap alatt leszárította.
Másodiknál így egyből alkohollal kezdtem, neki 5 nap alatt leesett.
Hármat szültem 10 és több éve. Alkohollal kezeltem. A harmadiknak volt legtovább, 21 napig, ami a határ...
Most mondták, ne alkohollal, mert nagyon szárítja körben a baba bőrét. Én azzal kezeltem, szépen le is száradt hamar. De alatta körben érdemes. Én egy fulpiszkaloval korbetoroltem belül is a bőr alatt. Nem kell tőle félni.
Hintőport ne, mert az tényleg szárít, nem tudod annyira célzottan.
Előző voltam.
Alkohollal kezeltem sokaig, megis 5 hetes volt mire leesett neki. Az utolso 1 hetben valtottam csak octeniseptre, mert az kimeletesebb amugy, csak nekem ezt senki nem mondta hamarabb en meg nem kerdojeleztem meg az orvost.
De nekunk ez semmi gondot nem okozott, nem volt begyulladva, gennyes, stb, semmi. Csak sokaig tartott. Orvos is csak nyugtatott, hogy ez igy rendben van, latta nyilvan tobbszor is.
Mindkét gyereknél alkohollal kezeltem (10 éve és 2 éve)
Egy hetes korukban leesett nekik
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!