Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Most akkor adjak vizet 8...

Most akkor adjak vizet 8 hónapos kislányomnak akár erőszakkal is?

Figyelt kérdés

Az anyósom már megőrít azzal, hogy a gyerekeknek vizet kell adni, mert nála a faluban volt egy kislány (gondolom még a kőkorszakban), aki fogyatékos lett, mert az anyukája nem adott neki vizet csak anyatejjel oltotta a szomját.

Hiába mondom neki, hogy 1 éves koráig az anyatej tökéletes a szomjának oltására is, akkor is csak hajtja a magáét. Sajnos már a férjemet is piszkálja emiatt, épp tegnap össze is besztünk emiatt.

Segítsetek, mert kezdem azt hinni, hogy én gondolom rosszul! Egyébként a lányom nem fogadja el a vizet; adtam neki mindkét formájú cumisüvegből (fogszabályzós, mellbimbó formájú), többféle csőrös pohárból, szívószállal és sima pohárból, de egyik sem jött be.

2009. jan. 6. 10:58
 1/5 anonim ***** válasza:

Ártani nem fogsz vele,a meleg nyári hónapokban még a gyerekorvosok is ajánlják.Nekem a gyerek 3 hetes kora óta igényelte a plusz folyadékot,a vizet nem szerette de a világosra főzött teát imádta.Fogyatékos nem lesz miatta:-)

Te tudod,de ha biztosat akarsz kérdezd meg a gyerekorvosotokat.

2009. jan. 6. 11:04
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Biztos hogy nem kell neki víz! Én ugyanebben a cipőben járok, de engem a teával szekál állandóan anyám meg anyósom is. Mert az ő idejükben ez volt a szokás. Ha nincs 40 fok meleg, elég neki az anytej. Ha szomjas úgyis gyakrabban kéri. Nekem szerencsére a párom jobban elfogadja az én álláspontomat, mert tudja hogy 30 év alatt már változott az orvosok és védőnők álláspontja is, nem véletlenül. Ha nagyon muszáj, kérd meg a védőnődet hogy ha van rá lehetőség a férjed jelenlétében beszéljen erről.

A fogyatékos kislány meséje meg oltári baromság! Már elnézést a kifejezésért. De gondolom erről te is meg vagy győződve.

2009. jan. 6. 11:09
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Az én kisfiam is 8 hónapos és ugyanebben a cipőben járunk, nem hajlandó inni SEMMIT! Sem cumisüvegből, sem pohárból, sem csőrösből. Én is igyekszem nappal 3-4 x és éjjel is igény szerint szoptatni.

"Elvileg így kellene:"

Azt olvastam, hogy kb. 9 hónapos kortól naponta 1,2 - 1,5 l folyadékra van szüksége a babáknak. Ebből fele anyatej/táp, negyede valamilyen folyadék (víz, gyüm.lé, stb.), negyede a táplálékban lévő folyadékmennyiség.

Ezt viszont lehetetlenség betartani...

"Gyakorlatilag", én ezt csinálom:

Szerintem, ha van még bőven tejed, akkor ne aggódj a folyadékellátása miatt, csak próbáld meg valahogy szép lassan hozzászoktatni az ivás folyamatához. Minden nap próbálgassátok egy ici-pici (10 ml) vízzel, gyümölcslével, stb., hogy a poharat a szájához emeled, egyet-egyet kortyol belőle. Mivel ez nálunk nagyon nehezen megy, mert hadonászik és belenyúl a pohárba, most azt próbálom, hogy kanállal adogatok neki egy kis gyümölcslevet. Fele mellémegy, de így jut egy kis folyadékhoz.

2009. jan. 6. 11:17
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Csak ennyit: az anyatej több mint 90 százaléka víz... :)
2009. jan. 6. 11:53
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat!!! Természetesen a fogyatékos dolognak én sem tulajdonítok különösebb jelentősséget, de anyósom sajnos elhiszi. :((
2009. jan. 6. 13:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!