Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mennyire van lemaradva a...

Mennyire van lemaradva a kislányom?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Négy hónapos a kislányom és két hónapos kora óta járunk vele dévény tornára, mert feszes az izomzata.

A környékünkön a legjobb Dévényeshez járunk, szerinte nincsen lemaradva a babám, viszont közben meg azt mondja, hogy már az oldalára kéne fordulnia, hason nyúlnia kéne a játékért.

Másfél hónapja voltunk utoljára tornán, viszont soknak bizonyult ez a másfél hónap kihagyás, mert vissza feszesedett.

Hátonfekve nagyon jól el van, a játékokat megfogja.

Én szoktam hátról hasra fordítani, hason fekve követi a fejével a tárgyakat mindkét oldalra, viszont nem nyúl semmiért.

A lábait ha felhúzza nem fogja meg őket.

Ezeket csak azért írom le, mert a gyógytornász ezeket a feladatokat írta elő otthonra.

Egy kicsit el vagyok keseredve, mert tisztában vagyok vele hogy minden baba más ütemben fejlődik.

Van okom az aggodalomra? Első babám, így egy picit lehet túl aggódom a dolgokat.😌

jún. 17. 11:40
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Most ez meg nem tragedia, de valoban az oldalara tudnia kene fordulni 4 hosan a tankonyv szerint, de meg azert ne aggodj annyira,nem kell.

Jartok devenyre, ha neurologus mondta, hogy neki ez a megfelelo terapia, akkor jo helyen vagytok. Ha neurologusnal nem voltatok, akkor azert hozza nezzetek el.

De majd beindul.

Nalunk amugy ugy volt, hogy 4,5 hos koraig semmit nem csinalt. Aztan egyik nap az oldalara fordult, masnap meg hatrol hasra :D Szoval tudnak meglepetest okozni, tenyleg egyik naprol a masikra.

jún. 17. 13:04
 2/7 A kérdező kommentje:

Szia!😊

Köszönöm, hogy írtál!

Az 1 hónapos státuszon a gyermek orvosnak feltűnt, hogy C ívben tartja magát és a kis fejét csak az egyik oldalra fordította el.

Ő küldött gyógytornászhoz és ezután találtam rá erre a Dévény módszert alkalmazó hölgyre.

Holnap megyünk a 4 hós státuszra és majd azért megemlítem neki.

Próbálok nem aggódni, de közben mégis bennem van a para.😞

Remélem így lesz nálunk is, ahogy nálatok volt!😊

jún. 17. 13:09
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Kerj a gyerekorvostol beutalot neurologushoz, alapbol oda kellett volna kuldenie. Vagy lehet maganba is menni persze, akkor nem kell beutalo.

Persze ez nem azt jelenti, hogy most rossz helyen vagytok, csak jobb, ha orvos irja ki a terapiat. De lehet o is majd ugyanezt fogja mondani, de azert menjetek el hozza.

jún. 17. 13:13
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Igen. Először MINDIG orvoshoz kell vinni a gyereket. Vidd neurológushoz mielőbb.

Azért nagyon fontos ez,mert lehet olyan baja egy babának, aminek a Dévény nem csak hogy nem használ, de még árt is.

jún. 17. 13:57
 5/7 A kérdező kommentje:

Mivel a gyermekorvos nem mondta egyik alkalommal sem, hogy szükség lenne rá, így nem vittem tovább.

Ma a tornán bogarat ültetett a fülembe a gyógytornász, annak ellenére, hogy szerinte semmi baja.

Holnap beszélek az orvossal.

jún. 17. 14:02
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

5!

A gyerekorvos nálunk a májbeteg autista lányomra is azt hajtogatta,hogy "kinövi, ilyen típus, majd behozza a lemaradást" stb stb.

Ha rá hallgattam volna,sokmindenből kimarad a lányom. Szerencsére a kórházi orvosa komolyan vette a dolgokat,és idejében szólt,hogy gond van. Bár én már akkor tudtam,hogy nagy valószínűséggel auti a lányom, azért tisztelem benne azt,hogy gasztroenterológus létére szóba merte hozni a dolgot,és irányított minket neurológushoz, fejlődésneurológushoz.

Ha a háziorvoson múlik,a lányom sehova nem jut el.

jún. 17. 14:58
 7/7 anonim ***** válasza:
Kislányom 5hós, felhúzza a lábát, de nem fogja meg, sose fogta meg. Ha közvetlen a kezéhez rakok egy játékot hason akkor játszik vele szájába veszi de nem " nyúl" érte ha pl nem ugy van odarakva a játék közvetlen a kezéhez.Nem hiszem hogy lelenne maradva a babád.
jún. 18. 07:28

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!