Észrevettem pár napja, hogy a kisbaba nem is tudom hogy fogalmazzam meg, rángatja magát. De ez olyan rángás amit magától csinál, általában ha hanyatt fekszik vagy ha kézben van, ehhez nyögdécselő hangokat ad ki. Normális viselkedés ez?
Figyelt kérdés
Első baba, és nem sok kisbabával találkoztam életemben, bár is a viselkedés formáikat nem ismertem eddig. Mindig szerettem volna saját gyereket, de most viszont olyan butának érzem magam, és mindig rosszra gondolok. Attól tartok, hogy amiket csinál nem szokványos viselkedés. Nincs is akivel erről beszéljek. Mármint orvos és védőnőn kívül. Szóval, az normális hogy a baba, rángatja magát és nyögdécsel közben? Ezt általában akkor veszem észre ha álmos vagy ha valamit nagyon akar. Vendégségben pedig amikor fogtam, a kezemben ugrált és sikongatott, nyögött. Kérdezték mit csinál? Nem tudom, mert nem tudom. Nehéz így, hogy nincs körülöttem tapasztalt ember. Szerintetek ezek így rendben vannak? 9 hónaposjún. 14. 21:25
1/6 anonim válasza:
Védőnő és az orvos pont elég arra hogy észrevegye ha valami nem normális.
Én mindig a védőnőtől kérdeztem ha valamiben így elbizonytalanodtam hogy normális-e, ha a válasza nem nyugtatott meg és olyan jellegű volt akkor az orvosnál is rákérdeztem amikor mebtünk oltásra.
Leírás alapján nem tudom mire gondolsz pontosan, de szerintem normális lehet.
Van hogy megfeszítik magukat és közben erőlködnek, remegnek. Esetleg erre? Ez is normális.
2/6 anonim válasza:
Én sem tudom mi lehet, bár ha az öledben ülve ugrál, az tök normális, minden kisgyerek csinálja ,ha be van sózva 🙂. Nálunk mondjuk a védőnő kuka , úgyhogy szerencsés az első válaszoló aki tud is kérdezni a védőnőjétől.
3/6 anonim válasza:
Mindenkepp videozd le ha furcsa, nehogy valami gorcs legyen. Videorol egy jo neurologus siman megmondja,h mi az. De lehet a haziorvos is el tudja donteni,h normalis-e.
4/6 anonim válasza:
Ugyanezt csinálja a lányom háton fekve egy hete, 6 hónapos. Fogalmam sincs mi lehet ez.
5/6 A kérdező kommentje:
Utolsó neked még csinálja a kislányod? Az én fiam megint elkezdte mostmár ülés közben is. Nagyon ki vagyok, hogy miért csinálja. Senki nem tudott rá nekem mondani semmit. Aggódom.
júl. 16. 15:47
6/6 anonim válasza:
Az enyém még nem ül. A rángatózást abba hagyta jelenleg, ellenben elkezdte szopogatni a lábujját és azóta tornáztatni se nagyon lehet mert feszíti a lábát, dörzsöli az arcát, piszkálja a fülét. Időszakaszonként előjön mindig valami. :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!