Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Tejallergiás 1 év körüli...

Tejallergiás 1 év körüli babák anyukái nálatok mi a reggeli, vacsora?

Figyelt kérdés
Milyen szószos tésztákat csinálhatnék?
2010. okt. 30. 13:42
 1/6 anonim ***** válasza:

Tésztára bármilyen tejmentes szósz megfelel: paradicsom, leturmixolt zöldség, ha édesben gondolkodunk akkor gyümölcs.

Reggelire lehet készíteni rizstejben főtt tejberizst, vacsorára mindig husival és krumplival dúsított főzeléket csinálok, amiben nincs tej. Így jóllakik a lurkóm és végigalussza az éjszakát.

2010. okt. 30. 13:57
 2/6 anonim ***** válasza:

Magam sütök neki kakaós, fahéjas csigát, meggyes piskótát, lekváros buktát. Margarinos kenyér, magàban, vagy lekvárral, felvágottal virslivel , paprika paradicsom. Tócsni, bundáskenyér.

Főzelékek növényi tejszínnel. Töltött paprika, paradicsomos gombóc, fasirt. Húslevesből hús répa burgonya. Spagetti, spenotos tészta, zöldsègleves grízgombóccal. Sült máj, pörkölt kenyèrrel.

2010. okt. 30. 14:05
 3/6 anonim ***** válasza:
Mi még a "tej"pépnél tartunk, mivel fiam a tápszert nem issza, gabonapehelyből és tápszerből készítem reggelire, vacsi pedig sinlacpép. Ez elég unalmasnak tűnik, de soha nem marad egy falat sem. Uzsira szokott kapni lekváros kenyeret, gyümölcsrizst, egyébként pedig velünk eszik abból amit rendelek vagy főzök, persze tejtermék nélkül.
2010. nov. 2. 07:51
 4/6 anonim ***** válasza:

REggeli kenyér, virsli, szalámi, májkrém, lekvár.

A vacsora, ami ebéd volt.

szószos tészta? Bolognai féle mondjuk

2010. nov. 2. 12:03
 5/6 A kérdező kommentje:
Hogy csinálod a bolognait?Én most pont azt csináltm, de nem lett az igazi:(
2010. nov. 2. 12:12
 6/6 anonim ***** válasza:

Így csinálom a bolognait: olajon lepirítok 1 fej hagymát, rádobom a darált husit, fehéredésig kevergetem, akkor biovegetával, bazsalikommal, oregánóval ízesítem, ráöntök egy kis házi paradicsomlevet, és rákanalazok egy kevés pradicsompürét, és összefőzöm. A tésztával összekeverem a szószt.

Az én kisfiam nem tejallergiás, de ebben semmi olyan nincs, amit nem ehet egy tejallergiás baba (sajtot sem kell ráreszelni okvetlenül a tetejére, illetve ha létezik olyan sajt, amit adhatsz neki, akkor azt lehet.)

2010. nov. 2. 12:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!