Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mitől alakul ki babáknál az...

Mitől alakul ki babáknál az ekcéma?

Figyelt kérdés
10 hónapos kislányom lábszárán van egy száraz piros folt. Jövő héten viszem bőrgyógyászhoz, de gyanítom, hogy ez ekcéma. Vajon mitől lehet? Mosószert, öblítőt nem váltottam. Új ételektől - esetleg tejpéptől-lehet? Akinek a babájának van ekcémája, mit írtak rá? Használt?
2010. okt. 29. 20:59
 1/6 anonim ***** válasza:

Lehet élelemtől is, és lehet örökletes is.

Nálunk mindkét fiú ekcémás, és nem kaja, pia, mosószer stb. váltotta ki. Ők endogén/örökletes ekcémában "szenvednek".

Férjem is és én is ekcémásak vagyunk.

A lényeg a gyógyszertári fürdető használata fürdéskor, hidratálás hogy ne száradhasson ki a bőre és ha nagyon muszáj szteroidos krém (Advantan).

2010. okt. 29. 21:08
 2/6 anonim ***** válasza:
az én lányom 9 hós és neki és piros foltos a hasa. a doki azt mondta hogy nem ekcéma csak nagyon érzékeny a bőre és könnyen kiszárad. Felírt egy krémet amit a patikában kellett kikevertetni. nem biztos hogy a te fiadnak ekcémás a bőre. Amúgy elég sok mindentől kialakulhat. Én azt olvastam, hogy lehet hogy egyik héten valamilyen ételtől a másik héten meg már nem ugyanattól az ételtől. Lehet örökletes is.
2010. okt. 29. 21:15
 3/6 anonim ***** válasza:
Előbbi vagyok. Bocsi hogy azt írtam fiad!!!!
2010. okt. 29. 21:16
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Az a baj, hogy nálunk a bőrgyógyászok nem igazán adnak magyarázatot, hanem felírnak jó kis szteroidos krémeket és ennyi. Úgy kell innen-onnan információkat gyűjtenem, hogy okosabb legyek :)
2010. okt. 29. 21:27
 5/6 anonim ***** válasza:

Az én kisfiam is 10 hónapos. 3 hete diagnosztizáltak nála ekcémát. Neki az arcán vannak apró piros pöttyök. Öröklött, mert nekem is van ekcémám.

Gyógyszertári fürdetővel kell fürdetni, differin kenőcssel kell este ,napközben gyógyszertári testápolóval 2-3 szor kell bekenni. A Bőrgyógyász szerint 2 hónap alatt fog elmúlni. Reméljük , hogy így is lesz.

Tejet nem kaphat 2 éves , Tejtermékeket 1 éves koráig.

A tápszerből Milupa Ha-t kap, születése óta és ezt 2 éves koráig meghosszabbítjuk. Tejpépből is Ha-t kap, tehát étellel nincs összefüggésbe.

2010. okt. 29. 21:46
 6/6 anonim ***** válasza:
21:46 vagyok. Szteroidos kenőcs a miénk is, azt mondta a bőrgyógyász ,hogy mással nem tudják kezelni. Ennek mi sem örülünk::-(
2010. okt. 29. 21:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!