Mit adjak 2 hós babámnak az arca piros foltos, és szárazkás? Hm?
Ekcéma. :-(
Érdemes enzimmentes mosószerre váltani, vagy mosódióra,mosószódára, a bolti öblítőt meg kihajítani a kukába (tele van kőolajszármazékkal), és helyette 10%-os ecettel öblíteni. Nem lesz ecetszagú a ruha, a savas ecet azonban tökéletesen kimossa a lúgos mosószer maradványait a ruha szálai közül.
Babaápolásra gyógyszertári kencéket javasolt alkalmazni. Lehet, hogy nem olyan illatosak, mint a J&J, de nincs is bennünk annyi adalékanyag meg vegyszer, ami kiütést, gyulladást okozhat.
A babám ekcémájára most írt fel a dokink egy gyógyszetári keveréket, amit 4 napig kell kenni, aztán 3 napig nem. Már az első éjszaka alatt hatott, azok a csúnya, piros, szárazkás foltok hihetetlenül sokat enyhültek. Szerintem forduljatok ti is dokihoz a problémával. Jobbulást a babának!
Neogranormon az a legjobb sajna kicsit drága de megéri,
azt próbáld ki nyugodtan!!!!!!!!!
Egy ötgyerekes anyuka válasza :D
első vagyok
nekünk a szárazságtól lett piros, tehát köze nem volt ekcémához. Persze, mutasd meg dokinak, de nem feltétlenül ekcéma minden, ami száraz és piros. Nekünk csak száraz volt, kentem a gyógyszertári testápolóval és el is múlt. A lányomnál előfordul bőrszárazság, őt fürdés után is bekenem, a fiamnak soha nem volt száraz a bőre, őt nem is kenem. Tehát lehet, hogy egyszerűen csak alkati okai vannak.
Harmadik vagyok. nekünk a tejtől jött elő, amit én fogyasztottam. Átment belé az anyatejjel. Én is kentem Sudocremmel, Neogranormonnal, körömvirág-krémmel, mindennel. De csak az orvos által felírt spéci krém hatott, viszont az azonnal. Addigra szegény kisfiam véresre vakarta a fejét, annyira viszketett neki.
Azerintem ne ránk hallgass, kapsz itt húszféle tanácsot, pedig egyikünk se látta a gyermekedet, hanem vidd el orvoshoz minél előbb.
Ha valóban ekcéma, arra biztos, hogy nem fog használni sem a Neogranormon, sem a Sudocrem, csak felesleges pénzkidobás lenne.
Mindenképp mutasd meg dokinak, mert az ekcémára valóban a gyógyszertári készitmények a legjobbak. De ha csak száraz a bőre, én akkor is a sima, illatmentes fürdetőkrémet meg gyógyszertári testápolót ajánlanám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!