Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Egyszerre tobb jatekkal is...

Egyszerre tobb jatekkal is jatszik a babad vagy csak 3-4 fele van elotte/korulotte (8,5 honapos)?

Figyelt kérdés
Azert kerdem mert anyum szerint nem jo ha sok jatek van korulotte, mert nem tudja eldonteni melyikkel jatszon ossze van zavarodva. Nallunk ugy van, hogy a nappaliba van egy nagy jatek tarolo doboz es napkozben abbol kiszedjuk a jatekokat (van pl. 3 csorgo, egy zenelo alma, par labda, recsego konyv, formabedoba, zenelo lo, muanyag elefant, par kis muanyag kocsi, poharkak, egymasra rakhato karikak es van egy nagy golyo palyank). Ezek mind kikerulnek a dobozbol napkozben. Felre ne ertsetek nem arra vagyok kivancsi kinek milyen jatekai vannak vagy mennyire dragak stb. csak erdekelne, hogy tenleg tul sok ez neki es inkabb tegyek parat el es fokozatosan vegyem elo? Maszik ide oda, egyik jatektol a masikig, tovabb dobalja oket es ismet maszik? Tenleg tul sok neki ezert nem koti le egyik sem hosszabb ideig?
2010. okt. 29. 11:08
 1/5 anonim ***** válasza:

egyszerre elegendő neki pár játék, mert tényleg nem tud dönteni. Minden nap adj neki másik 3-4 játékot, akkor folyamatosan fent tudod tartani az érdeklődését.

Olvasd el az Anya, taníts engem c. könyvet, abban sok hasznos praktika van! (ezt is abban olvastam)

2010. okt. 29. 11:10
 2/5 anonim ***** válasza:

Szerintem a játékok nem igazán kötik le őket hosszú ideig, de más dolgok néha igen! Én a játékokat két csoportra osztottam, pár napig az egyik fele van kinn, pár napig a másik (persze éjjelre mindig elrakom, nem vagyunk kupisak!)csak a könyveit teszem ki minden nap, mert azokat sosem unja meg.

De a legszívesebben a következőkkel játszik: a lavór, egy ajándéktasak, aminek zsinóros fogója van, egy kiürült törlőkendő tartó, és egy elemlámpa (amit nem tud bekapcsolni)továbbá a könyvespolc előtt sündörög, nézelődik, valamint a teraszajtón keresztül kommunikál a kutyával. 9 hónapos.

2010. okt. 29. 11:13
 3/5 anonim ***** válasza:

Erről már én is írtam ki kérdést, mert én is elbizonytalanodtam. Nekem is ugyanezt mondta a védőnő, hogy 3-4 játék legyen elöl, és kétnaponta cserélgessem őket. Nálunk nem volt elöl az összes játék, csak a lehetőség, hogy levehesse a polcokról, vagy kiszedhesse a játéktárolóból.

Erről már hallottam korábban is, de nem alkalmaztam, mert nem láttam, hogy bármi is hosszabb időre lekötné a kislányomat. Egyik nap kipróbáltam, hogy csak néhány játékhoz férhetett hozzá, akkor talált mást, fiókot kipakolni, cd-ket leszedni stb. De igazából nem láttam azt rajta, hogy csak azért, mert kevés játék volt előtte, így azokkal tovább foglalkozott volna. Úgyis leginkább a pakolás, rámolás kötötte le ennyi idősen, nem maguk a játékok.

2010. okt. 29. 11:26
 4/5 A kérdező kommentje:
Koszonom szepen a valaszokat lanyok. Szerintem en is ketcsoportra fogom osztani, sot mar el is kezdem most amig alszik. :) Erdekes, hogy a kisfiamat nem erdeklik a konyvek, letamadja es megragcsalja oket, csak erre jo neki. :) Nallunk is a az egyik nagy kedvenc az Intersparos bevasarlo szatyor es persze kene a tv taviranyitoja meg a mobil telefon is.
2010. okt. 29. 11:26
 5/5 A kérdező kommentje:
11:26-os koszonom neked is a valaszt. Haaat igen. :) En ha visszateszem a jatek tarolo dobozba akkor nagy elvezettel kiszedi majd otthagyja oket. Ezzel ellene egesz nap. Meg egy valami lekoti, ha tornyot epitek az egymasra rakhato poharakbol o meg ledonti majd maszik utannuk amig gurulnak. Azert megproballom es ketteosztom a jatekait, meglatjuk mi lesz. Koszonom mindenkinek megegyszer.
2010. okt. 29. 11:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!