Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nemrég olvastam itt, hogy...

Nemrég olvastam itt, hogy oltás után (2 héttel) nem szabad antibiotikumot adni. Miért?

Figyelt kérdés
2010. okt. 27. 10:17
 1/5 anonim ***** válasza:

Mert az oltás alapjában véve megterheli az immunrendszert erre + egy lapát az antibiotikum.

Szóval azért nem mert tönkreteheti a védekező immunrendszert és egy tüdőgyulladás is ártalmas lehet ilyenkor. szövődmények stb.

2010. okt. 27. 10:19
 2/5 A kérdező kommentje:
akkor ne adja be az anyuka,ha felírja a doki?hogyan lehet ilyenkor okosnak lenni?
2010. okt. 27. 10:22
 3/5 anonim ***** válasza:
Attól is függ, mire kapott oltást a gyerkőc. Ugye ilyenkor legyengített kórokozót kap a gyermek. Két hét, még a szervezetben kialakul az ellenanyag az oltásban kapott betegséggel szemben. Ha antibiotikumot kap, az elpusztíthatja a gyengített kórokozót, így a szervezet nem fejleszti ki a megfelelő védekező anyagot azzal a betegséggel szemben. Tehát az oltás hatástalan maradhat.Mindettől függetlenül az orvos írhat fel antibiotikumot a két hét letelte előtt is, ha azt szükségesnek látja, jól megválasztva annak hatóanyagát. Az én gyermekeimnél egyszer-egyszer szükség volt rá.
2010. okt. 27. 10:26
 4/5 A kérdező kommentje:
konkrétan az autizmussal hozták összefüggésbe?!
2010. okt. 27. 11:14
 5/5 anonim ***** válasza:
Az autizmus nm az oltás után adott antibiotikumtól alakul ki. Vannak gyerekek, akik allergiásak az oltások valamelyik összetevőjére (ez a tiomerzál). A tiomerzál (más néven thimerosal egy higanyt tartalmazó vegyület) káros hatása genetikai tényezőktől is függ. Tehát nem lesz autista a gyerek, ha oltás után antibiotikumot kap. Azt nem tudom, hogy nálunk használnak-e még ilyen tartalmú oltóanyagot, bár talán az oltások menetét a korszerűbb oltóanyagok bevezetése miatt változtatták meg 2005-ben.
2010. okt. 27. 13:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!