Miért vakaródzik a gyermekem?
4 napja figyelhető meg, hogy nappal sokat vakarodzik a fiam. Kezhajlatok, kezfej, nyak, labfej, terdhajlatok, arc, fej.
Éjjel abszolút nem, es cicizes kozben is csak ritkán. Nem vettem észre más gyanus tünetet. Amúgy allergias, baba koraban volt atopias dermatitisze, étel allergiaja is van. De nincs kiutes a testen, a bőrét kenem.
4 nappal ezelőttig naponta kétszer furdott kádban, mert imádja. Most csak zuhanyzik. Kremet is hasznalok, azt amit mindig is.
Az etelallergiara gyanakodtam- mert igaz hogy van tojasfeherje, es tej allergiaja- de csak minimalis, ezért a napokban már adtam neki néha néha sajtot vagy csokit. Utána szinten semmi kiutes, se más. Amióta vakarozik azóta teljesen elhagytuk újra. A nyirfa pollenjere is allergias, de okozhat az viszketős tüneteket? Nekem is van ez az allergiam, de nekem csak az orrom folyik, szem viszketes. Olvastam hogy akar cukorbetegség is lehet- de nem szomjasabb mint általában, es nincs valtozas a pisiben sem. Meg aztán sok más betegseget is olvastam. :/
A doki a héten szabadságol- természetesen…
Az én fiamnak most derült ki a tejfehérje allergiája, és ő estére kezd vakarózni, ha tejet kap, másnapra lesz kiütéses.
De nálatok nem teljesen ez van, ha jól értem. Szóval passz, csak leírtam a tapasztalatom, hátha mégis segít.
Csak néha szoktam neki adni, mert sosem volt extrém az allergiaja. Sőt ha nem viszem el allergia tesztre ki sem derült volna.
Nem kazein allergias, hanem csak a másik két tejfeherje, amit csak jóval kevesebb mértékben tartalmaz a tej, es arra sem magas az allergia értéke. Néha néha adtam neki ezt-azt de sosem volt semmi baja, meg csak az idegrendszerere sem volt hatással.
Az ovi kezdés miatt akartam megprobalni, de mindenkepp viszem allergia tesztre is újra.
Igen nincs ilyenkor tünet CSAKHOGY addig halmozódik ilyenkor a dolog míg végül telítődik a test és elkezd tünetelni. Pl ha egyszer eszem tojást akkor lesz pár kiütésem de ha többször eszek naponta vagy pár naponta akkor kb 1 hét után durván beüt nálam az allergia.
Nem rögtön tünetel az ember főleg ha alig tünetel rá,viszont állandó terhelés esetén ( ami nem egyszeri alkalmat jelent) idővel tünetel az ember lehet 1 hét vagy 2-3hét után.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!