Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan szoktattátok önállóságr...

Hogyan szoktattátok önállóságra a babát? Kaja, pia kérdés!

Figyelt kérdés

Már 10 hós a kislányom és lassan ideje lenne, hogy önállóan csipegessen puha falatkákat, babapiskótát rágjon, bulátát egyen, esetleg egyedül fogja cumisüvegét stb.

Amikor odarakom elé a tányért valamilyen aprósággal, fogja a tányért kiborítja és ledobja az asztalról. Vagy beletúr és utána elfordul.

A cumisüveget meg sem akarja fogni.

2010. okt. 26. 20:47
 1/2 anonim ***** válasza:

9 hós a lányom. A cumisüveget magától fogja sokszor, én nem szoktattam rá. De csak ha kedve van, ha én erőltetem, nem akarja fogni.

Nekünk csak két fogunk van, és lányom nagyon utálja a darabkákat a kajában, így semmit nem tudok neki adni, ami nincs tükörsimára turmixolva. Kéri, de csak fintorog tőle.

Szerintem edd előtte a bulátát, mondogasd hogy finom. Amikor elkezdi kinézni a szádból, adj neki kicsit. Nem kell magától ennie, fiatal még. Barátnőm lánya 1 éves és nem eszik egyedül. Ne aggódj, előbb utóbb eljön majd az ideje. Én nem erőltetem, őt figyelem és hozzá igazodom mindenben.

Jó babázást!

2010. okt. 26. 20:56
 2/2 A kérdező kommentje:

Igen, picim is csak a pépes kajákat hajlandó megenni. Ha megérez egy kajában valami darabosat, azt utána nem akarja jó ideig elfogadni.

Próbálkoztam azzal a módszerrel, hogy előtte eszek és abból adok neki is, de akkor sem köti le igazán. Olyankor is max belenyal aztán elfordul.

2010. okt. 26. 21:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!