Megkésett mozgásfejlődés?
Figyelt kérdés
7 hónapos lesz a kislányom, 4hónapos korától fordul hátról hasra, de csak a bal felére... Jobb felére, csak ha oldalra fordítom... A tengelye körül forog a játékokért, négykézlábra nyomja magát, tolat... Próbálna kúszni. Kicsit aggódom a forgás miatt, nem értem miért nem megy. Tudnátok tanácsot adni, hogyan segíthetném? Vagy mi lehet ennek az oka? Volt így más is akinek ilyen idősen még nem forgott a babája?márc. 16. 13:07
1/9 anonim válasza:
Valószínűleg az egyik oldala feszesebb.
De szó sincs megkésettségről.
2/9 anonim válasza:
Pont így volt a lányom is 6 hónaposan. Én elvittem Dévényeshez. Kiderült, hogy feszes a válla, a törzse pedig enyhén hipotón. 2 hónapig jártunk dévényre és tsmt-re, teljesen rendbejött, 7 hónaposan már kúszott. Én megnézetném a helyedben.
3/9 A kérdező kommentje:
Jaj bocsi elfelejtettem írni.. Hogy járunk dévényre... A nyaka bal oldalt minimálisan feszes, de 3 alkalom után ez is szinte teljesen megszűnt... Jövő héten megint megyünk... Csak picit elvagyok keseredve... Meg sem próbál jobbra fordulni hiába mutatok neki bármit... Automatikusan balra fordul... A hátára pedig semilyen formában nem szeretne megfordulni... :/
márc. 16. 17:10
4/9 anonim válasza:
Kedves kérdező! Hogy alakult a babád mozgása? Az én kisfiammal is az a helyzet jelenleg, amit te írtál.
5/9 A kérdező kommentje:
Szia 😊 Pár napra rá, beindult a forgása minden irányba, hátról hasra és hasról hátra is... Aztán rá 1 hétre kúszni kezdett.Másnap töltötte a 7 hónapot. 7,5 hónaposan már ült, állt és a bútorok mellett sétált.. 8 hónaposan mászott... 10,5 hónaposan pedig elindult teljesen egyedül. Szóval nálunk nagyon hirtelen bepörögtek a dolgok... A dévénytornát szívből ajánlom... ❤️
nov. 22. 23:28
6/9 anonim válasza:
Szegény átvert te a Dévény tornaval...
Ahol nincs szükség rá, ott többet árt, mint használ. Jó példa, hogy mennyire felgyorsította a gyereked mozgásfejlődését, aminek örülsz, pedig ugyancsak visszaüthet.
7/9 A kérdező kommentje:
4 hónapos kora óta forgott az egyik irányba... A másik felére nemtudott mert akadályozta a mozgásban a jobb oldalt feszes nyakizma.... Amit a dévényen rendbehoztak... 4 alkalom után teljesen elmúlt a feszesség, és beindult a mozgás... Ha nem lett volna feszes, valószínűleg ugyanígy eljutott volna ugyanerre a szintre 4 hónapos korától 7 hónapos koráig. 1,5 hónapot kúszott a mászás előtt... Aztán 2-3 hónapot mászott, és csak utána járt. 15 hónapos ügyes, okos kislány... 🙂 30 szót használ, és mindent megért amit mondok neki.
nov. 25. 15:23
8/9 anonim válasza:
Majd ha iskolas lesz, akkor térjünk vissza ra
9/9 A kérdező kommentje:
Atya ég :) a Mi időnkben is volt aki gyorsabban haladt a mozgásfejlődésben, és volt aki lassabban...Van ismerősöm akinek 21 hónaposan indult el a gyereke és olyst is ismerek aki 9 hónaposan. é
Én 11 hónaposan indultam el.A férjem 10 hónaposan. És előtte nem mászott. Egyikünknek sem volt semmi gondja az iskolában... De köszönjük az aggodalmad. 😘
nov. 26. 11:21
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!