Mennyi az a minimális tej/tápszer mennyiség, amennyitől a baba még nem szárad ki?
Én 300 miliről tudok (forrásom a védőnő).
Nálunk is ez a helyzet. :-(
Az én dokim azt mondta, hogy a gyerekek annyira különböznek, hogy ő tapasztalat alapján állított fel határt (főorvos egy Budapesti gyerekkórházban). Így egy gyerek 400-1200ml között eszik egy nap. Van amelyik 400ml-vel is gyarapszik, és van amelyiknek ehhez 1200ml kell.
A fiam is átlag 6-700ml-t evett, 5 hónaposan duplázta meg a súlyát, igazi vasgyúró:)
Első vagyok, a babám 7 hónapos anyatejes (már kóstolgatunk azért), és 8,2 kg. Ezt a nem kis súlyt napi 700-800 mili anyatej elfogyasztásával érte el. :-) Kizárt, hogy ez lenne a kiszáradási határ, legalábbis az én fiamnál. Soha, se soha nem evett 1200-at, 1000-en felül is csak egyetlen egyszer.
Mostanában volt olyan nap, amikor a tejet csakis kanállal vagy pipettával volt hajlandó elfogyasztani. Azt olvastam, hogy fogzáskor azért nem szopnak szívesen, mert fáj a szopástól az ínyük.
Az én gyerekemet kórházba vittem elővigyázatosságból, mert nem ivott semmit 20óra alatt 300ml. Azt mondták nézni kell a kutacsát, hogy normális maradjon.
-dentinox jól zsibbasztja az ínyt étkezés előtt,
-próbálhatod kanállal etetni/itatni, vagy fecskendővel kortyonként lőheted a szájába annélkül, hogy hozzá érne a fogához. Nurofen szuszpenzios adagoló fecskendő is nagyon jó erre a célra. (5-10ml 10-20percenként)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!