Tisztában vagytok vele, hogy mit kell csinálni, ha jelez a légzésfigyelő?
Figyelt kérdés
Tehát ha a baba a sípolásra sem vesz levegőt és tényleg baj van?2010. okt. 25. 09:50
11/12 A kérdező kommentje:
igen, ezért is bizonytalanodtam el... nagyon köszönöm, ezt is megnézem.
2010. okt. 25. 18:22
12/12 anonim válasza:
13.21-es vagyok. Nekem így tanították:
Lélegeztetés: szilárd alapon orrát és száját bekapva, kb. fél lélegzetvételnyi levegővel először 5x, utána mindig 2x.
Mellkaskompresszió (60-as pulzus alatt kell csak alkalmazni): középső és gyűrűs ujj végével 15x, utána 2 befúvás. Ezt ismételni a mentők kiérkezéséig vagy amíg javul az állapota.
A mellkas kompressziót úgy is lehet csinálni, hogy a hóna alatt fogod a babát és a két hüvelykujjaddal nyomkodod. Így el tudsz menni a telefonért, vagy a szomszédba segítségért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!