4 hónapos babára káros ennyi TV nézés?
Nem hiszem.
A tévézés később lehet "veszélyes", mert a kisgyerek játék,séta, evés és sok helyen alvás helyett a tvt bámulja.
A mai led TVk már kékfény szűrővel ellátottak. Nekem is kisgyerekeim vannak, arra figyelek, hogy vacsi előtt és ebéd előtt egy órával kikapcsolom, akkor is ha nem nézik. Amennyire lehet, legyünk tekintettel a kicsike, de azért nem kell barlangban élni.
Nekünk ment a tévé amikor a gyerek ennyi idős volt.
Muszáj volt valaminek menni, meg is bolondultam volna.
Semmi baja a gyereknek, 2 éves, és most mesezik, és nem lett függő
Ha aztondom elég, akkor nem csap hisztit érte.
Linkeljetek már EGY darab tanulmányt szakember (!) tollából, ami alátámasztja, hogy nem káros. A villódzás is káros. Ezek tények, hiába hisztizik meg kezd el személyeskedni mindenki. (Férjem is van, gyerekem is van, köszi a kedves érdeklődést. És a gyerekemnek az idegrendszere ép is marad, ha rajtam múlik - ellentétben a ti gyerekeitekével.)
Egyszer kijött a gyerekorvos, a gyerek a nappaliban elaludt, ment a tv. Akkor kérdezte, hogy mindig így alszik?
Akkor azt mondta, hogy mehet napközben a tv, de elalvás előtt ne, és alvás közben tilos.
Nálunk nem megy a tv-ben mozgókép. Kb. 9 hónapos korától mondókákat/gyerekdalokat szoktam youtube-ról, de csak olyat, ami nem animált.
Mi nem filmezünk gyerek mellett. Sőt, este sem, mert felébred rá, hiába van 1 szobával arrébb. Marad a fülhallgató + telefon.
Nagyszülőknél is kikapcsoltatom a tévét, ha abban a szobában vagyunk vagy kimegyünk.
Újra egy tévés vita..
Istenem, de unalmas már ez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!