Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » A Brigitta név hogy tetszik?...

A Brigitta név hogy tetszik? Adnátok a babátoknak?

Figyelt kérdés
Miért igen vagy miért nem? Köszi a válaszokat!

2024. febr. 10. 12:30
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
66%

Itt hozzászólt egy-két Brigitta is, egyikük se szereti a nevét:

https://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__babak..

2024. febr. 11. 11:38
 12/28 anonim ***** válasza:
80%
Nekem nem tetszik, mert számomra kemény hangzású, nem is adnám. Mindazonáltal vállalható névnek tartom, klasszikus, és ennek ellenére sem tizenkettő egy tucat, nem is tipikus retró név, amire egyesek azt mondják, hogy öregasszonyos, mert soha nem volt belőlük túl sok. Add nyugodtan, ha tetszik.
2024. febr. 21. 13:13
 13/28 anonim ***** válasza:
52%
Adtam is. Igaz, csak a második keresztneve a lányunknak.
2024. márc. 6. 17:47
 14/28 anonim ***** válasza:
9%

Körmösnév.

Ahogy a Szilvi, Móni is például.

2024. márc. 6. 18:25
 15/28 A kérdező kommentje:
Mi az, hogy körmösnév?
2024. márc. 10. 16:44
 16/28 anonim ***** válasza:
61%
Nem adnám.
2024. márc. 13. 14:17
 17/28 anonim válasza:
85%
Nincs bajom vele. 2 volt osztálytársamat és anyósomat is így hívják, ők jutnak róla eszembe, plusz mivel családban van, emiatt nem adnám.
2024. márc. 13. 20:53
 18/28 anonim ***** válasza:
61%
Ilyenkor nem babának adsz nevet, hanem egy emberi lénynek, akinek jobb esetben évtizedeket kell leélni a nevével. A baba korszak élete 1-2%-
2024. márc. 14. 12:49
 19/28 anonim ***** válasza:
82%

18 nekem is ez volt az első gondolatom. ;)

fura érv az hogy női név, nem babás (szubjektíven). Sőt, én inkább ennek az ellentétét tartom problémásnak, ha már itt tartunk, és ezzel érveltem le a férjemnek pl a Lili-t: mondom neki, ok, hogy most gyerekként ez egy cuki név… de ez a gyerek egyszer felnő, munkahelyen lesz, lehet komolyabb poziba akár, most mennyire hangzik komolyan ha bemutatkozik, vagy aláír…

Válaszolva is, a Brigi jó név, kellemes, vidám csengésű. Első körben nem lenne ott a listámon, nem biztos, hogy ezt választanám, mert van a tarsolyomban több ami jobban tetszik nekem, de simán adható név.

2024. márc. 14. 13:06
 20/28 anonim ***** válasza:
35%

Nem a kedvencem, de korrekt név. A becézései tetszenek. Mármint, a Brigi nem, de a többi. Gitta, Gittus, Britta, Bri, esetleg Bia, Bius jók.

A Brigitta név teljes alakban nekem olyan színtelen, élettelen. Mintha egy száraz faág ropogna a talpam alatt, és ilyen "poros", borongós, beborult, élettelen idő(járás) lenne; meg akár jég is ropoghatna a talpam alatt; olyan kellemetlen, borongós, színtelen, élettelen, szürke, "poros" nekem ez név. Ha ezt választanám, mindenképpen adnék mellé valami kecsesebbet, életteltelibbet, nőiesebbet. pl Mira, Leona, Linda, Szofia, Mónika, Jázmin, Réka, Judit, Klaudia, Henrietta, Anita, Anikó, Noémi, Angelika,

2024. márc. 25. 19:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!