A Brigitta név hogy tetszik? Adnátok a babátoknak?
Itt hozzászólt egy-két Brigitta is, egyikük se szereti a nevét:
https://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__babak..
Körmösnév.
Ahogy a Szilvi, Móni is például.
18 nekem is ez volt az első gondolatom. ;)
fura érv az hogy női név, nem babás (szubjektíven). Sőt, én inkább ennek az ellentétét tartom problémásnak, ha már itt tartunk, és ezzel érveltem le a férjemnek pl a Lili-t: mondom neki, ok, hogy most gyerekként ez egy cuki név… de ez a gyerek egyszer felnő, munkahelyen lesz, lehet komolyabb poziba akár, most mennyire hangzik komolyan ha bemutatkozik, vagy aláír…
Válaszolva is, a Brigi jó név, kellemes, vidám csengésű. Első körben nem lenne ott a listámon, nem biztos, hogy ezt választanám, mert van a tarsolyomban több ami jobban tetszik nekem, de simán adható név.
Nem a kedvencem, de korrekt név. A becézései tetszenek. Mármint, a Brigi nem, de a többi. Gitta, Gittus, Britta, Bri, esetleg Bia, Bius jók.
A Brigitta név teljes alakban nekem olyan színtelen, élettelen. Mintha egy száraz faág ropogna a talpam alatt, és ilyen "poros", borongós, beborult, élettelen idő(járás) lenne; meg akár jég is ropoghatna a talpam alatt; olyan kellemetlen, borongós, színtelen, élettelen, szürke, "poros" nekem ez név. Ha ezt választanám, mindenképpen adnék mellé valami kecsesebbet, életteltelibbet, nőiesebbet. pl Mira, Leona, Linda, Szofia, Mónika, Jázmin, Réka, Judit, Klaudia, Henrietta, Anita, Anikó, Noémi, Angelika,
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!