Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Babátokkal gyógytórnára járó...

Babátokkal gyógytórnára járó Anyukák! Hogyan csináljam itthon?

Figyelt kérdés

Milyen masszírozásokat csinálhatok itthon a Babámon a kezén és a lábacskáján?

5,5 hós keze sokszor ökölben.

2hét múlva megyünk kontrollra a neonatológiára akkor mondják meg , hogy kell-e tornára menni vagy sem.

Eddig nem kellett.

De szerintem kérni fogom, mert a kis ökle ökölben van sokszor.

Nehezen született, oxigén kellett.

Amúgy ügyes mert forog hasról-hátra és vissza is, repülőzik, már négykézlábra emelkedik és kutyázik, pörög-forog...

2010. okt. 24. 11:17
 1/7 anonim ***** válasza:

Én pontosan úgy csinálom otthon, ahogy azt a gyógytornász, a neonatológus és a neurológus nekünk személyre szabottan meghagyta. Ezek a gyakorlatok nem masszírozások, hanem ösztönöznöm kell őt bizonyos mozgásokra, pl hogy jobb alkarjára támaszkodva nyúljon a bal kezével a játék tán stb. Olyan mozgásokra, amiket magától nem nagyon csinál.

Annak alapján, amit leírsz, a babád nincs lemaradva.

2010. okt. 24. 12:08
 2/7 A kérdező kommentje:

Igen, lemaradva biztos, hogy nincsen, nem is amiatt aggódok. Sokkal előrébb van így is, mert nekem is kell itthon csinálni a gyakorlatokat, mozgás formákat. Ülésbe húzás, lebegő ülés stb.

Inkább azért kérdezem, mert az alvása, elalvása elég furcsa: össze-vissza rebben, mintha cikázna benne az áram.

Most hallottam egy ismerősömtől, hogy a gyógytorna(ahol jól átmasszirozzák) jót tenne neki, mert az izmok amik le vannak esetleg tapadva, azok rántják össze a kis kezeit, lábait.

2010. okt. 24. 13:59
 3/7 anonim ***** válasza:

Mi járunk tornára, de más ok miatt.

Azt, hogy otthon hogyan kell masszírozni, tornáztatni, a gyógytornász mutatja/tanítja meg.

2010. okt. 24. 15:35
 4/7 anonim ***** válasza:
Ez a fajta sepciális, masszírozós gyógytorna a Dévény-torna. 2 évig tanulják a gyógytornászok, és vizsgát tesznek belőle, diplomát kapnak róla, mielőtt belekezdhetnek a kezelésekbe. Ez nem olyasmi, amit 5 perc alatt megmutatnak neked, hogy odahaza csináld magad. De nincs is rá szükség. Amint egy letapadt izmot kimasszíroz, onnantól fogva a baba elkezdi azt használni, és nem fog újra letapadni.
2010. okt. 24. 16:21
 5/7 A kérdező kommentje:

Az ismerősöm is viszi mind a két csemetéjét mert kellett nekik születéskor oxigén. Dévény tornára járnak csak nem kérdeztem tőle meg, hogy milyen a masszázs amit otthon kell csinálni. Megmutadták Nekik otthon mit kell csinálni, annyit tudok hogy, még a pici szájpadlását is kellett masszírozni.

Köszönöm a válaszokat.

2010. okt. 24. 18:34
 6/7 anonim ***** válasza:

16:21re reagálnék.

"Ez nem olyasmi, amit 5 perc alatt megmutatnak neked, hogy odahaza csináld magad."

Nos, aki jár Dévényre, annak vannak házifeladatok. Amit igenis megtanít, elmagyaráz a gyógytornász, hogy hogyan kell csinálni otthon. Nekünk 2 feladatunk van, és semmi ördőngösség nincs benne. De mint írtam, nekünk teljesen más a problémánk:)

2010. okt. 24. 22:01
 7/7 anonim ***** válasza:
Mi is járunk Dévényre, és igen, nekünk is vannak házi feladatok. De NEM masszírozás.
2010. okt. 24. 23:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!