Babátokkal gyógytórnára járó Anyukák! Hogyan csináljam itthon?
Milyen masszírozásokat csinálhatok itthon a Babámon a kezén és a lábacskáján?
5,5 hós keze sokszor ökölben.
2hét múlva megyünk kontrollra a neonatológiára akkor mondják meg , hogy kell-e tornára menni vagy sem.
Eddig nem kellett.
De szerintem kérni fogom, mert a kis ökle ökölben van sokszor.
Nehezen született, oxigén kellett.
Amúgy ügyes mert forog hasról-hátra és vissza is, repülőzik, már négykézlábra emelkedik és kutyázik, pörög-forog...
Én pontosan úgy csinálom otthon, ahogy azt a gyógytornász, a neonatológus és a neurológus nekünk személyre szabottan meghagyta. Ezek a gyakorlatok nem masszírozások, hanem ösztönöznöm kell őt bizonyos mozgásokra, pl hogy jobb alkarjára támaszkodva nyúljon a bal kezével a játék tán stb. Olyan mozgásokra, amiket magától nem nagyon csinál.
Annak alapján, amit leírsz, a babád nincs lemaradva.
Igen, lemaradva biztos, hogy nincsen, nem is amiatt aggódok. Sokkal előrébb van így is, mert nekem is kell itthon csinálni a gyakorlatokat, mozgás formákat. Ülésbe húzás, lebegő ülés stb.
Inkább azért kérdezem, mert az alvása, elalvása elég furcsa: össze-vissza rebben, mintha cikázna benne az áram.
Most hallottam egy ismerősömtől, hogy a gyógytorna(ahol jól átmasszirozzák) jót tenne neki, mert az izmok amik le vannak esetleg tapadva, azok rántják össze a kis kezeit, lábait.
Mi járunk tornára, de más ok miatt.
Azt, hogy otthon hogyan kell masszírozni, tornáztatni, a gyógytornász mutatja/tanítja meg.
Az ismerősöm is viszi mind a két csemetéjét mert kellett nekik születéskor oxigén. Dévény tornára járnak csak nem kérdeztem tőle meg, hogy milyen a masszázs amit otthon kell csinálni. Megmutadták Nekik otthon mit kell csinálni, annyit tudok hogy, még a pici szájpadlását is kellett masszírozni.
Köszönöm a válaszokat.
16:21re reagálnék.
"Ez nem olyasmi, amit 5 perc alatt megmutatnak neked, hogy odahaza csináld magad."
Nos, aki jár Dévényre, annak vannak házifeladatok. Amit igenis megtanít, elmagyaráz a gyógytornász, hogy hogyan kell csinálni otthon. Nekünk 2 feladatunk van, és semmi ördőngösség nincs benne. De mint írtam, nekünk teljesen más a problémánk:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!