Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hány órákor etessem a babám,...

Hány órákor etessem a babám, ha áttérünk a 4 órás szopizásra?

Figyelt kérdés
Kérném olyan anyukák segítségét, akik 4 óránként (kb.) szoptatják a babájukat!Reggel 7-kor kezditek a napot így is? És onnan számoljátok az időpontokat? A babám 4 óránként jelez, hogy éhes, de szeretnék valami napirendet kialakítani, tehát hogy nagyjából minden nap ugyanazon órákban szopizzon. Köszi!
2009. jan. 4. 12:01
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Az én lányom tápis, de 2 hós kora óta 4 óránként eszik, amit mi állitottunk neki be. Mi a 4-8-12-16-20-24-es időpontokat választottuk. Ha neked jó igy hogy 7-kor kezdődik a nap akkor hagyd meg neki igy. Viszont ha más időpontra akarsz beállni, akkor negyed óránként tudsz csúsztatni az evéssel és akkor pár nap alatt átáll arra az időre amit te szeretnél. Mi már 4 hósak elmúltunk és már csak 5-ször eszünk az éjféli kajcsi már kimarad.
2009. jan. 4. 13:09
 2/3 A kérdező kommentje:
Hú, köszi, hogy írtál! Nekem is kislányom van, 3 hónapos. Mennyit evett a Te lányod alkalmanként? Meddig igaz az, hogy testsúlyuk 1/6-át eszik meg naponta?
2009. jan. 4. 13:25
 3/3 anonim ***** válasza:
Én 3 hós koráig irtam hogy mennyit evett minden kajcsinál és a nap végén összeadtam, majd a testsúlyát beszoroztam 1.5-tel ahogy minden okos védőnő tanácsolta és ha nem evett annyit amennyi a nagy könyvben meg volt irva akkor paráztam, hogy mi lesz. NE SZÁMOLD MENNYIT ESZIK! Én sokkal nyugodtabb vagyok mióta nem számolom. Van hogy egy egész adagot megeszik és olyan is van hogy egy fél adagtól már jóllakik. 3 hósan még 6-szor ettünk és általában 130-at evett. Mi rászoktatuk arra is hogy két evés között teáztatjuk így mindig be tudjuk tartani a 4 órákat mert annyit mindig kibir akármennyit is evett elötte. Én örülök, hogy nekünk ez igy sikerült mert igy van egy napirended és könnyeben tudsz tervezni a babával és mindenhova el tudsz vele menni a köztes időben mert biztos lehetsz benne, hogy akkor nem lesz éhes. De tényleg ne számold, hogy mennyit eszik, a babák nem tudják azt hogy a könyvekben mi van leirva és te sem mindig annyit eszel, van hogy te is éhesebb vagy. Én még azt figyeltem meg, hogy ha sétálunk akkor a hideg levegő lefárasztja és attól éhesebb.
2009. jan. 4. 13:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!