Szemölcsök a baba kezén?
14 hónapos kislányom kézfején kb. 3-4 napja figyelmes lettem egy pattanás szerű ki pöttyre, aminek mára ici-pici épp hogy csak látható barnásfekete közepe lett. Viszont mára még négy újat fedeztem fel, az egyiket az ujja legvastagabb percén, egymástól nincsenek túl távol, 3 cm-es "körzetben".
Mi lehet ez? És főleg mit kell tenni, hogy elmúljon?
Szia!
Első válaszolót nem értem, utána olvastam a HPV vírusnak jobban, baba kézfején biztos nem ez van. Jó lnne kedves első, ha valamivel alátámasztanád a gondolatodat!! Ne ijesztgesd az anyukát. Én pl. itt elolvastam a HPV vírus tüneteit: [link]
Ajánlom figyelmedbe első válaszoló!!
Igen, valószínű, hogy vírusos szemölcs, kedves kérdező, az én kisfiamnak is (16 hónapos) ez jött ki valamitől az oldalán. Először csak 1 db, elvittem megmutatni a doktornőnek, Ő mondta hogy az és nem kell vele semmi különöset tenni, ecseteljem a piros rázókeverékkel (fertőtlenít). Aztán 1 hónap múlva 5-6 másik is előjött az oldalán és a hasán is 1.
Most megyünk szerdán a gyerekorvoshoz, megmutatom neki újra, lehet most már bőrgyógyászhoz küld, meglátjuk!
Úgyhogy szerintem nektek is ilyen van:-(
Amúgy a rázókeverék szerintem szárítja őket le, mert mintha egyre csökkennének a méreteik.
Szerintem azért te is mutasd meg a dokitoknak.
Üdv:
Brigi
nem az elso valaszolo vagyok
kedves masodik valaszolo, nem tudom mit olvastal, de a szemolcsot a human papilloma virus okozza(HPV), direkt kontaktussal terjed es ecsetelgetheted amivel akarod, mert csak a ra megfelelo gyogyszer mulasztja el, amit a borgyogyasz ir fel. ezek olyan eros savtartalmu folyadekok amik kiolik a virust. nem tudom mire gondoltal, hogy miert ne ijesztgesse az elso valaszolo a kerdezot, a HPV nem jelent rakot vagy ilyesmit, de meg kell szabadulni tole, mert terjed. persze a kerdezo jobb ha megmutatja egy orvosnak, mert latatlanban nincs errol mit itelkezni.
egy orvos anyuka
12:14 vagyok
Ott a link amit olvastam. Rá kell klikkelni, el lehet olvasni. Én nem vagyok orvos így nem tudom egyiket sem megcáfolni, csak a leírtak alapján következtetni.
No meg ne harapjátok egymást! ;o)
Holnap megyünk a gyerekorvoshoz, nőgyógyászomnak meg írtam egy emilt, azt válaszolta, hogy előbb gyerekorvos, és ha ő mondja, akkor nődoki, de résen leszünk!
Köszönöm mindenkinek!
az orvos anyuka vagyok
latom, nem hagyod magad masodik valaszolo:)
a HPV virusnak legalabb 30 fajtaja letezik, ebbol 1 fajta okozza a kozonseges szemolcsot, egy masik fajtaja a mehnyakrakot...
Voltunk bőrgyógyásznál (nem hagyott nyugodni a dolog :o) , annyi, hogy kiszáradt a bőre, és a faggyúmirigyek így felhólyagosodnak és kisebesednek, majd leszáradnak.
Hála Istennek!
(Kár, hogy a doktornő az én kérdésemre nem válaszolt, csak a kommentelőjére, pedig igazán érdekelne az a "direkt kontaktus")
Minden esetre köszönöm mindenkinek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!