Ha valakinek 16 évesen gyereke lesz akkor nagykorúvá nyilvánitják?
Figyelt kérdés
2010. okt. 23. 09:12
2/11 anonim válasza:
Nem. (18 éves kor alatt kötött házasság esetén válik csak nagykorúvá.)
3/11 anonim válasza:
Így van, csak házasság esetén mondható ki, hogy nagykorú, ha gyereke lesz akkor nem.
4/11 anonim válasza:
Nagykorúsítani lehet, nem kell hozzá a házasság.
5/11 anonim válasza:
Nagykorúsítani lehet, nem kell hozzá a házasság.
Hogyan?:)
6/11 A kérdező kommentje:
hogyan lehet nagykorusitani?? februárban születik a baba..barátommal szeretnénk együtt élni ezért kérdeztem mert sajnos szülök nem engedik.
2010. okt. 23. 09:31
7/11 anonim válasza:
Nem lehet nagykorúsítani. Ha a szüleid nem engedik, esetleg gyámhatósági engedéllyel összeházasodhattok.
8/11 anonim válasza:
Tanulok jogot, csak házassággal lehetsz nagykorú más megoldás nincs! Tessék rákerestem a neten is, jogilag nagykorú viszont az, aki a 18. életévét már betöltötte és kivételesen az is, aki ennél előbb házasságkötése révén nagykorúvá vált.
9/11 anonim válasza:
A megszülető gyermeknek kell egy gyám, aki általában valamelyik nagyszülő lesz addig, amíg a szülő el nem éri a nagykorúságot saját jogán (18 évet betölti), vagy házaság révén. A gyerekszüléssel nem leszel automatikusan felnőtt, sajnálom.
10/11 anonim válasza:
igen csak házassággal leszel nagykorú,de viszont a házassághoz szülöi beleegyezés kell amit szerintem nem fog megkapni!vagy egy nagykorú beleegyezése kell az egybekeléshez!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!