Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 8 és fél hónapos a kisfiunk...

8 és fél hónapos a kisfiunk és nem hajlandó megenni a babapépeket, viszont azt amit mi eszünk annál inkább. Adhatom?

Figyelt kérdés

Főleg a leveseket szokta rendesen kikivánni a szájunkból, és cummogtat is meg nagyra tátja a száját csak adjunk neki. Előtte, utána, közbe kínálhatjuk sótlan, nem lisztezett, tejfölözött, ecetezett babakajával, nem kell neki. Amit mi eszünk igen. Náhany kiskanállal adunk neki, de félek nehogy baja legyen belőle. Habár a családban mindenki azt mondja, hogy mi is ezen nőttünk fel, főleg ebben a korban már mindenfélét ettünk amit ők. A baráti körben is több baba eszik már mindenféle "felnőtt" kaját. Én azt hittem mi ügyesebbek leszünk és bírjuk csinálni úgy, ahogy a mai "nagykönyvek" írják. De nem megy. Azt is próbáltuk, hogy a zöldésg mellé almát, banánt kevertünk, és egy darabig ette is úgy, de már így sem kell neki.

A ti babáitok eszi a sima babkaját?

2009. jan. 3. 17:37
 1/2 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekem a lányom ezt csinálja 5 hónapos kora óta de azt is eszi amit mi vagy pépesen vagy ha nem darabosan. Most hónapos és makk egészséges és a doktornő is meglepődik mennyire fejlődik.

2009. jan. 3. 18:21
 2/2 anonim ***** válasza:

9 hónapos kislányunk, és nálunk is ez megy. A sótlan kaja nem tetszik neki, ha mi eszünk, neki is kell ennie. A levesből kapja a zöldséget és a husit, a köretből a krumplit, rizst, száraz húst (lehetőleg a közepéről, zsír és fűszer nélkül). Imádja, a babakajákat nem eszi meg.

Próbálkozunk, hogy amikor mi eszünk, neki a babakját adjuk - változó a siker. A bolti kajákat egyáltalán nem eszi, mert nem hajlandó pépeset enni, csak darabosat vagy villával törtet. A puhább dolgokat ő harapja (pl. krumpli, sárgarépa, fehérrépa, stb.).

Ha külön főzök neki, picit megsózom a vizet, amiben főzöm. Más fűszert nem használok, a végeredménybe pedig próbálok belecsempászni egy kis anyatejet (fagyasztottam jégkockazacskóban, és abból egy-két kockát beleolvasztok). Az édes ízeket nem szereti, ezért pl. a múltkor megsóztam neki egy cseppet a banánt - úgy bement...

trükközni kell, és a lehető legkevesebb sót adni neki. Próbáld ki, milyen ízeket szeret, nálunk pl. a paradicsom a csodafűszer, paradicsommal bármit megeszik, ha sós, ha nem!

2009. jan. 3. 19:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!