Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mikortól és hogyan levegözteti...

Mikortól és hogyan levegöztetitek októberi végi, november eleji babáitokat? Mennyi időre viszitek ki őket?

Figyelt kérdés

Az én babám lassan 6 hetes de még nem nagyon mertük kivinni a hidegre való tekintettel.

Azt olvasom hogy 10-15 perceket lehetne kint, de annyira nem látom át hogy mire ráadom a “20” réteget; kiviszem, stb már hozhatkm is be, annak mi értelme? Oké hogy első, második alkalommal, de meddig lehet ilyen keveseket kint? Van teraszunk meg egy kis kinti (félig fűtött) faházunk, ahol szerintem tudna alundi, pláne láttam hogy egyre melegebb jön. De valamiért tartok tőle hogy kivigyem, mert mindenki óva int, hogy hideg van, megbetegszik, stb.

2023. dec. 13. 12:42
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%

Nekem kora tavaszi az egyik gyerekem, 5 napod korától már kint altattam a teraszon és minden

nap vittem ki, akár órákra. Ha novemberi, januári lenne, akkor is kivinném minden nap 1 hetes kora után.

Ne haragudjatok, nem normális 6 hétig a házban gebedni. Semmi baja nem lesz a hidegtől, ha fel van öltöztetve, csak jobb lesz a közérzete a friss levegőtől.

2023. dec. 13. 14:02
 12/21 anonim ***** válasza:
November eleji a kisfiam. 2 hetet töltött a NIC-en születése után; mégis jól beöltöztetve, fokozatosan szoktatva, már az első itthon töltött héten elkezdtük levegőztetni.
2023. dec. 13. 14:12
 13/21 anonim ***** válasza:
100%

Novemberi a gyerekem, korhazbol mar gyalog jottunk haza, mivel akkor nem volt eppen autonk.

Ez kb 10 perc seta volt, meg mindenki el, azota mar elmult 1 eves.

Es mivel benti kutyank van, ezert 1 hetes koratol kezdve napi 2 setat nekem kellett megoldani a 4-bol, mivel a ferjem kozben dolgozott. Hat mentunk, nem hagytam a kutyat bepisilni.

2023. dec. 13. 14:13
 14/21 anonim ***** válasza:
100%
A januari fiammal mar 4 naposan 1 orat setaltunk kint.
2023. dec. 13. 14:32
 15/21 anonim ***** válasza:
100%
Ugyan október eleji a gyerekem, de ugyanúgy levegőztettem, mint a januárit. Hazaérkezés másnapján már nagy séta volt, és ha nem volt szél vagy nagyobb eső, időnként órákat is kint voltunk, bár legfeljebb kettőt egyszerre, mert sétálni se lehet egész nap, és szoptatni se tudtam akkor még hordozva.
2023. dec. 13. 14:36
 16/21 anonim ***** válasza:
61%

Tegnap voltunk 2 hetesek, hétfőn már ránk szólt a védőnő, hogy menjünk sétálni, mert kell a friss levegő az immunrendszer fejlődéséhez.

Tegnap,tegnapelőtt voltunk 15 percet, ma esett az eső úgyhogy nem mentünk. A baba hosszabban is lehetne kint, én nem tudok még többet gyalogolni.

Bundazsák a babakocsiban, nagyjából 1 perc ráadni egy sapkát meg egy vékony overált arra amiben amúgy is van, szóval nem értem milyen 20 rétegről van szó... Alvó újszülöttel a legkönnyebb elindulni, szerintem később csak nehezebb lesz.

2023. dec. 13. 15:09
 17/21 anonim ***** válasza:
64%
Boldog két hetes születésnapot, kedves utolsó! Az egy évet mikor töltöd?
2023. dec. 13. 16:52
 18/21 anonim ***** válasza:

Novemberi a lányom, pénteken született, kedden már sétáltunk. Azért nem hamarabb, mert nekem kellett ennyi idő a császár után.

Nyugodtan kivihetted volna már.

2023. dec. 13. 21:25
 19/21 anonim ***** válasza:
Nézd, öltöztesd fel aztán meglátod. Az enyém nyáron született de 2,5 hónapos koráig elöször 10 aztan max 20percre tudtuk levinni, a babakocsit utalta..szoval nagy maratonra alapból nem szamitanek a helyedben. Pici lwvegozes nem árt.
2023. dec. 13. 21:46
 20/21 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Valószínűleg túlzás a 20 réteg, amit írtam, csak praktikusaági okora gondoltam, miszerint..felöltözünk, kimegyünk és 10-15 perc múlva jöhet is be..de tudom higy ezt ajánlják.

Eddig azért nem mertük nagyon kivinni, mert picit megbetegedett rögtön pár hetesen és akkor nem akartunk rátenni pluszban a hideggel, de már szerintem is ki kell lassan mozdulni.

2023. dec. 14. 13:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!