Kéthónapos baba feje aszimmetrikus, fog még változni?
A speckó lapos fej elleni babapárnák nem érnek semmit, mivel pár hetes koruktól kezdve úgyis elmocorognak, ahogy kényelmes nekik. Az ikreimnek nagyon ellapult, mert mindegyiknek volt preferált fekvési helyzete. Tökmindegy volt, én hogy forgattam őket, nem maradtak úgy, hogy egyenletes legyen a terhelés. Egyiknek hátul, másiknak oldalt lapult el. Olyan féléves koruk körül volt a leggázosabb, aztán ahogy beindultak a nagyobb mozgások - és tényleg mindenhogy feküdtek, meg később nem fekve töltötték a napot - fokozatosan elnőtték. Ennek persze idő kell, de 2 éves korukra már biztosan visszaállt a koponyájuk.
Akkoriban sokat olvastam ennek utána, igazából nincs vele több teendő, mint amit te is megtettél. Orvos, védőnő úgyis látja folyamatosan, én is aggódtam, de nincs miért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!