Egy hónapos babát egész nap nem lehet elaltatni, mit csinàljak?
Örülj, hogy este alszik, az enyém még este se.
Napközben a kinti alvás segített, babakocsiban.
Itt m
12 vagyok
1 éves a lányom 1 hét múlva, szóval téli gyerek, de melegen felöltöztettem és kint aludt.
Ez segített egy napi rutint kialakítani, ami idővel segített az éjszakai alvásokban 3 hónaposan is még 2-3 óránként kelt éjszaka, de volt, hogy hajnalig sírt
Ma már ott tartunk, hogy éjszaka akár 13 órát alszik és szépen alszik bent is napközben, de még most is sokszor alszik a friss levegőn.
rRitka az, hogy magától kel, általában én keltem
Én bevezettem a 4É rendszert. Étkezés, Ébrenlét, Édes álom, Én. 3 óránként ismétlődtek a ciklusok. Az altatásnál kialakítottam egy fix rituálét. 1-2 hét és megszokja a baba a napi ritmust. Biztonságérzetet ad, ha tudja, mi fog vele történni.
Nem azt mondom, hogy egycsapásra minden megoldódott, de határozottan élhetőbbek lettek a napjaink.
14-es, de ez hogy mukodik egy igeny szerint etetett babanal? Nem latom.
Ha anyatejes, vegkepp, ha tapszeres, de nem idore eszik (enyem a mai napig nem eszik idore tapszerbol se 8 honaposan, amikor ker kap, sirni nem hagyom).
Bar mar van kialakult rutinunk, a kisfiam kovettem ebben, magatol beallt egy rendszer, de 1 honaposan orultem, ha elunk.
Jo, de hogyan? Ez volt a kerdesem. Mert nem tudom tapszerbol se idore etetni a gyerekem, siras nelkul. Azt gondolom, hogy vagy sirni kell akkor hagyni, vagy maga a baba vevo ra, hogy idore egyen.
De ha nem vevo ra es nem hagyom sirni, akkor fejre is allhatok, nem kenyszerithetek ra egy rutint.
Sziasztok!
Köszönöm a válaszokat!
Igazából 3 hetes koráig eszik-alszik baba volt. Legtöbbször már nekem kellett ébreszteni enni. De utána a növekedéssel ez picit felborult, ami aztán rendeződni látszott, de pár napja konstans van ez a nem alvás/nézelődés, stb. Amúgy nem síros baba, kifejezetten, csak hát nyilván egy idő után nem tud mit kezdeni magával. Engem azért visel meg, mert bíztam benne hogy azért legalabb 2-3 hós koráig nem lesz ennyire nehéz. De nyilván ha nem alszik akkor egyre rosszabb lesz a helyzet. Egyébként a kisfiamnál nekem a 4É módszer bevált, bár fogalmam se volt hogy azt alkalmazom. 😄
Egyet kell értenem viszont azzal aki írta, mert a nagy miatt sajnos muszáj a rendszer.. meg fogom próbálni, mert napközben az mondjuk lathato, hogy átlag 3, ejjel 4 óránként kér enni.
Én írtam a babakocsit, betoltuk a hálószobánkba, bent aludt benne.
Igaz ő áprilisi baba, nyáron a leghűvösebb hely pont a hálónk volt, ezért is alakult így.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!