Mennyi idő telik el kb. mire a kisbabák a kóstolgatástól eljutnak odáig, hogy egy egész adag ételt megegyenek?

Attól függ,mit nevezünk adagnak.
A lányomnak 160-170 ml egy adag.Viszont ismerek olyan babát,akinek 250ml az.Amúgy nagyjából az első hozzátáplált hónap végére válunk ki egy étkezést szilárd táplálékkal.Viszont mindenki maga látja a gyermek igényeit,tehát ez csak irányadás.A fent említett jól evő baba 3 hét után simán megevett egy üveg főzeléket.Most 8 hónapos és soha nem volt vele semmi gond kaja ügyileg.Az én lányom 7 hónapos és ha túleszi magát,akkor bizony az egészet kihányja,az is ritka,ha megeszi a 170et.Inkább olyan 120-130 körül szokott enni.Nagyon meg kell válogatni,h mit adok neki,mert ami csak egy picit is puffaszt az belőle azonnal léggömböt csinál...
Ez csak két példa,de sok babát ismerek,és nincs köztük két hasonló étkezésű.

Szió!
Az én kislányom(anyatejes)5 hónaposan kezdtem a hozzátáplálást eddig jól evett.Most pedig 6,5 hónapos szinte semmit nem eszik,még azokat sem amit eddig megevett.:( (igaz 7 foga van a szentemnek és eléggé nyüglődünk miatta! :( )
Nem tudom mit tegyek. Kétségbe vok esve de a nemsokára megyünk doktornénihez és védőnénihez kíváncsi vok mit mondanak.
Szóval ahogy az előttem szólók írták mindenkinek más.
Már arra gondoltam előről kell kezdenem az alapoktól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!