Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Napközbeni altatási módszerek....

Napközbeni altatási módszerek. Van jó ötletetek?

Figyelt kérdés

1 éves múlt a kislányom. Este leteszem az ágyba és általában elalszik, maximum az pukája megy be hozzá egy kis simogatásra. délelőtt és délután viszont az őrületbe kerget, egyszerűen nem akar elaludni sehogysem! Látom, hogy álmos, de minden alkalommal 1- 1,5 órát küzdünk: próbáltam már mindent, ringattam, pihenőszékben együtt néztünk mesét, ezek mind 1-1 alkalommal váltak csak be. majd a végén mindig megunom, betszem az ágyba, sír egy fél órát, huszadjára is lefektetem, és egyszercsak elalszik. Van valami jó öteletek hogy lehetne ezt kicsit humánusabbá tenni? Ha hajat szárítok és ő a pihenőszékben van, akkor elalszik, de nem moshatok ezért minden nap hajat :) meg aztán ott vannak a délutánok. Bár ez utóbbit nagy ritkán megoldjuk babakocsiban, mert az sem mindig megy neki, hogy abban aludjon el.

Mivel fél 8kor ébred, rögtön kap babatejet, aztán gyorsan reggelit, aztán kezdődik a nyűgösség, úgyhogy elkezdem altatni. Mire mindez lemegy, 11 óra és én még mindig ott állok pizsamában, mosdatlanul, reggeli nélkül...

Van jó ötletetek?

2010. okt. 20. 10:23
 1/6 anonim ***** válasza:

Nem próbálod meg a napi egyszeri altatást? A lányom 11 hós korától alszik egyszer alszik. Nálunk is ment a hiszti, mert nem akart aludni. Így áttértünk az egy alvásra, azóta nincs probléma.

Nem érdemes a fél napot egymás kínzásával tölteni. Játszatok jókat.

ha már 11-ig bírja, próbáld kihúzni délig, és hidd el, minden jobb lesz.

2010. okt. 20. 10:29
 2/6 A kérdező kommentje:
Igen, ezt már próbáltam. sajnos 9kor már elkezd nyűglődni, mert ugye álmos. Lóg a nadrágomon, minden rossz neki, játszani lehetetlen ilyenkor. Aztán kihúzom délig- egyig, lefektetem majd délután 5kor újra kezdődik minden :( Mi az apukájával együtt fürdetünk mindig, de sajnos ő sokáig dolgozik, ezért volt jó ha még du. 4kor is aludt, mert fél 9 előtt nem tudom ágyba dugni :(
2010. okt. 20. 10:36
 3/6 anonim ***** válasza:

Ha fél nyolckor kel, akkor kicsit fura, hogy kilenckor már álmos egy egy éves. Akkor se kínozd. Menjetek sétálni, ha látod, hogy kezd nyűgös lenni.

Ez senkinek sem jó, főleg neki nem.

2010. okt. 20. 10:44
 4/6 A kérdező kommentje:

A tej után rögtön bekómál, reggeli után meg még fáradtabb...

Azért köszi teszek még egy próbát :)

2010. okt. 20. 11:03
 5/6 anonim ***** válasza:

Egyébként nem kell ahhoz hajat mosni, hogy menjen a hajszárító... bekapcsolod neki egy kicsit, elalszik a hangjára, és kikapcsolod. Ennyi! :)

Sok olyan babát ismerek, aki hajszárító, illetve porszívó hangjára tudott csak elaludni.

2010. okt. 20. 12:31
 6/6 anonim ***** válasza:

Szia!

Ismerős helyzet, az én fiam is ilyen volt, reggeli ébredés után 1,5-2 órát bírt ébren lenni, aztán nyűglődött, de legalább 1 óra kellett mire elaltattam, így meguntam és átálltam a napi egy alvásra.

Reggel így később kel, 8-9 körül, így kibírja dél-1-ig, ha pl 11 körül nyűglődne, akkor indulunk sétálni, a levegőn elvan. Két napra főzök, így egy délelőtt mindig szabad, vagy este főzök, a lényeg, hogy ebéd előtt legyen meg a sétája, hogy ne akarjon aludni. Hazaérünk, ebéd, aztán kap 1 dl tejet és már maga mondja, hogy tente. Leteszem, pici simi, popsi rázás, 5 perc és alszik.

Alszik 1,5-2 órát, aztán este 8-9-ig megint elvan, ha du nyűglődik, akkor megint leviszem. Este ugyanúgy alszik el, mint délben. Vacsi, fürdés, játék, kakaó, fogmosás, tente... 5-10 perc és alszik.

2010. okt. 20. 13:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!