Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Tejfehérje allergia vagy...

Tejfehérje allergia vagy laktóz intolerancia?

Figyelt kérdés
Tejtől kiütéses, tejalapú tápszertől hasmenős.Viszont a savanyított termékektől nem volt baja.Teszt negatív.Pici korában ekcémás lett, ami a Pregomin tápszertől elmúlt.Tápszert nem nagyon issza, és nem tudom merjek-e neki adni joghurtot stb.10 hós, súlya elég kevés korához képest.
2010. okt. 20. 09:53
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Szia!

Az én 21 hónapos kisfiam tejfehérje allergiás. Ő is kiütéses (csalánkiütéses) lesz a tejtermékektől. Nálunk volt tejterhelés a gasztroenterológián és fél év múlva kell menni kontrollra, addig diétázik.

Nem értem, ha probléma van a tápszerrel miért nem írnak fel másikat. A kisfiam Sinlacot és Milupa Som pépet kap. Először Humana SL tápszert írt fel a doki, de azt egy ideje nem issza meg, ezért kap helyette Milupát.

Azt sem értem, hogy miért nem állapították meg, hogy tejfehérje vagy laktóz érzékeny. Az előbbi kinőhető diétával, az utóbbi nem, ráadásul a laktóz intolerancia tartós betegségnek számít és emelt családi pótlék, közgyógy igazolvány és egy csomó más kedvezmény is jár annak aki ebben szenved.

Bár ha jobban belegondolok a kisfiamat is csak 1 éves kora után vizsgálták először.

2010. okt. 20. 14:10
 12/13 anonim ***** válasza:
Szerintema legfonosabb,hogy ne kisérletezz az allergiával,így legalább hamarabb kinövi,nem a joghurttól fog hízni, kérj tanácsot a gasztróstól,mitőlhízhatna jobban,ő a szakember bízz benne.
2010. okt. 20. 14:56
 13/13 A kérdező kommentje:

Sinlac van, csak mostanában hajlandó elfogadni.Szójásat a doki nem hajlandó felírni, mert szerinte arra is allergiás lehet. Hogy miért nem állapították meg neki rendesen az allergiáját?Ez bizony jó kérdés!!!Úgy gondolom a tápszerek alapján, hogy tudták hogy melyikben mi van.Csak az a furcsa, hogy ránézett a gasztrós doki a gyerekre, negatív eredmények mellett, és közölte hogy két éves koráig ne adjak neki semmi tejeset, ill. tejszármazékot sem.Persze most már betartjuk a diétát.

OFF: Hulala tejszínt tejfehérje allergiás ehet?

2010. okt. 21. 13:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!