Mikortól lehet egy csecsemővel a mi nagykádunkban együtt fürdeni?
Egy éves múlt a kisfiam, és még nem fürödtünk vele. Hogy miért nem? Mert apa fürdet, én addig megcsinálom az esti tejitalát, előkészítem az ágyát, elrendezek mindent, összepakolom a rumlit, amit hagyott a lakásban szanaszét. Aztán Apa kiveszi a kádból, és együtt öltöztetjük fel, majd az én ölemben ülve-fekve megissza a tejitalt, és megy aludni.
Engem az érdekelne, hogy aki együtt fürdik a gyerekkel, az ezt hogy oldja meg? Mert ha kisfiam jelzi, hogy ki akar jönni, akkor már nagyon türelmetlen, nem lenne arra idő, hogy még mi is megtörölközzünk, felöltözzünk, majd utána rendezzük el a gyerkőcöt... szóval nálunk technikailag kivitelezhetetlen lenne.
Igazából az első gyermekemnél egyáltalán nem jutott eszünkbe, hogy együtt fürödjünk vele, amikor már elmúlt egy éves, akkor is külön fürdettük. De amikor megjött a kistesó, amikor már ő stabilan ült, akkortól a két gyereket a nagykádban fürdettük, imádják a közös esti hancúrt a fürdőkádban. Persze az elején én is ott ültem mögötte.
Igazából én egy pár hetes babával nem mernék egy kádban fürödni, de amikor már van fogás rajta, szépen tartja magát, normálisan kimosta az ember a kádat, nincs semmi gombás fertőzése, vagy ilyesmi, nomeg babafürdetőt használva, szerintem semmi baja nem lesz tőle. Szép közös élmény lesz, segíti a kötődést.
Szia!
2 hónapos korától fürdik a baba apával!
Apa lezuhanyzik az együtt fürcsi elött és, aztán közösen pancsiznak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!