Van hasonló tapasztalatotok? Kell nekem ezzel foglalkozni?
Barátnőmnél volt hasonló.
1 hónapos koráig volt sárga, és nagyon sokat szoptatta, ez a lényege.
2 naposan hazaengedték a pécsi szülészetiről (ott ez a szokás), és itthon persze besárgult. náluk azért tartott ilyen sokáig a sárgaság, mert nehezen indult a szoptatás.
nem tudott rendesen szopizni a baba és a cici meg be volt durranva....szóval kifejve kapta, aztán mellgyulladása lett stb, de a babának nem lett baja.
ha látja orvos, és azt mondja minden oké, akkor nyugi. amúgy 6 hetes korig minden védőnőnek hetente kell jönnie, nálunk is így van, de olvasom, hogy sok helyen nem ez van...
Nekem mind2 lányom sárga volt. Mind2 volt kékfényben a kórházban 1 napot,mielőtt hazajöhettünk. A nagyobbikkal 3 hetesen visszakerültünk a csecsemőosztályra,mert annyira sárga volt. Ott azt mondták az orvosok,hogy ne szoptassam pár napig,mert van olyan,hogy anyatejes sárgaság (sose hallottam ilyenről korábban, hogy az anyatej rossz lenne???)
Persze meg lett az eredménye,hiába fejtem,(öntöttem ki)jól megcsappant a mennyisége,és már nem is volt elég magában utána (bár hozzátartozik,hogy nagyon sokat idegeskedtem, mert pár nap után belázasodott a Picur, kiderült, hogy agyhártyagyulladást kapott a kórházban,3szor vettek tőle agyvizet,az sem volt biztos,hogy életben marad....)
Így gondolhatjátok,hogy aggódtam,mikor a kisebbik is sárga maradt, de szerencsére ő nem annyira.
Azt mondják egyébként,hogy még 3 hónapos koráig is sárga lehet,folyamatosan javul. Az orvos meg a védőnő úgyis látja,hogy milyen, van-e vele teendő vagy nincs.
Helyettesítő orvos mondta egyébként most is,mikor 7hetes volt kb a babám,hogy hagyjam el az anyatejet pár napra,de én nem tettem meg, arra gondoltam,hogy azért már nem olyan sárga,mint volt,majd alakul.
Azt is hallottam,hogy veszélyes is lehet,ha elhúzódik a sárgaság, de aztán nem néztem utána,hogy miért,hogyan.
Ha a ti orvosotok és védőnőtök nem tulajdonít neki jelentőséget,akor biztos nem vészes a sárgaság mértéke,nincs vele teendő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!