Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Anyukák, akik levetették a...

Anyukák, akik levetették a babáik őssejtjeit, tunátok nekem segiteni?

Figyelt kérdés
Milyen eséllyel fogadja be egy idegen szervezet más gyermek őssejtjeit? És mennyire hatásos? Linkelek kérdést is, mert áthelyezték: http://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__mentalis-egeszseg__1..
2010. okt. 18. 17:02
 1/6 anonim ***** válasza:

mi levetettük a sejtbankon keresztül, de erre a kérdésre nem tudok válaszolni, hogy egy idegen gyerek megmenthető-e.

de azt tudom, hogy amikor kérdeztem, hogy ha lesz tesó, neki felhasználható-e, azt mondták igen, de sokkal kevesebb eséllyel, lehet, hogy csak részben oldana meg egy betegséget, vagy megállítja a betegséget de nem gyógyítja.

szerintem erre nagyon nem volt még példa, ezért nem lehet statisztikát találni róla, de a sejtbank.hu-n keresztül, ha írsz egy emailt, ott tuti megmondják.

2010. okt. 18. 17:34
 2/6 anonim ***** válasza:
én úgy tudom, hogy nem tudták volna használni, ráadásul Magyarországon nem is szabad az őssejtekkel ilyesmit csinálni még. Azért mennek sokan Kínába, mert ott más emberek őssejtjével is dolgozhatnak az orvosok. NAgyon túl van ám most misztifikálva ez az őssejt mizéria, sokkal nagyobb benne az üzlet, mint a valódi lehetőség a segítségre most. Ne edd magad, tudom, hogy nagyon rossz most, de hidd el, nem tehettél volna többet érte. :=((
2010. okt. 18. 17:59
 3/6 anonim ***** válasza:

Tudomásom szerint testvérnél 50% az esély, szülőnél 25%, hogy felhasználható. Másnál sokkal kevesebb.

Mi a Krio-nál vetettük le és ott ezt mondták.

2010. okt. 18. 18:07
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Egy gyermek elvesztése a világ legborzasztóbb dolga. Sajnálom!!!

Lehet, hogy nem vígasztal, de ha tudtak volna rajta segíteni őssejtel, akkor a szülei is elvitték volna Kínába, ahol a szüleitől, vagy testvérétől vették volna el az őssejteket. "Az őssejt kétféle típusát különböztetjük meg: felnőtt és embrionális. A felnőtt és az embrionális őssejtek nagyon hasonló tulajdonságokkal rendelkeznek csak a felnőtt őssejteket nehezebb a csontvelőből elkülöníteni. Minden szervünkben találhatóak őssejtek, de a legnagyobb mértékben a csontvelőben (mind a vörös, mind a sárga csontvelőben) található."

"A legtöbb tanulmány vérképzőrendszeri betegségben (malignus vagy más, jóindulatú hematológiai betegségben) szenvedő gyermekek adatait dolgozta fel, és kimutatta, hogy rokon donorok esetén a KZSV-transzplantáció utáni hosszú távú túlélés nem különbözik a CSV-transzplantáció utáni túléléstől."

"A nem-rokon transzplantáció - a GVH előfordulása és súlyossága, a graft-elégtelenség fellépése és a fertőzéses szövődmények miatt - nagyobb veszélyt jelent a recipiens számára, mint HLA identikus rokon árültetés. A HLA antigének tipizálásának fejlődésével a teljesen azonos antigenitású donor keresése ugyan lehetővé vált, de esélye nem javult a technikai lehetőségek javulásával. A teljesen egyező donor elérésének lehetősége függ az etnikai csoportoktól is: optimális esetben, kaukázusi populációra nézve ez az esély megközelítheti a 70 %-ot."

[link]

2010. okt. 18. 18:18
 5/6 anonim ***** válasza:
Én úgy tudom, hogy van ilyen, de nem Magyarországon, hanem Kínában. Ha nagyon beteg a gyerek, és más esély nincs, szerintem érdemes megpróbálni.
2010. okt. 18. 18:26
 6/6 anonim ***** válasza:
31%
tunok!
2010. okt. 18. 18:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!