Anyukák, akik levetették a babáik őssejtjeit, tunátok nekem segiteni?
mi levetettük a sejtbankon keresztül, de erre a kérdésre nem tudok válaszolni, hogy egy idegen gyerek megmenthető-e.
de azt tudom, hogy amikor kérdeztem, hogy ha lesz tesó, neki felhasználható-e, azt mondták igen, de sokkal kevesebb eséllyel, lehet, hogy csak részben oldana meg egy betegséget, vagy megállítja a betegséget de nem gyógyítja.
szerintem erre nagyon nem volt még példa, ezért nem lehet statisztikát találni róla, de a sejtbank.hu-n keresztül, ha írsz egy emailt, ott tuti megmondják.
Tudomásom szerint testvérnél 50% az esély, szülőnél 25%, hogy felhasználható. Másnál sokkal kevesebb.
Mi a Krio-nál vetettük le és ott ezt mondták.
Egy gyermek elvesztése a világ legborzasztóbb dolga. Sajnálom!!!
Lehet, hogy nem vígasztal, de ha tudtak volna rajta segíteni őssejtel, akkor a szülei is elvitték volna Kínába, ahol a szüleitől, vagy testvérétől vették volna el az őssejteket. "Az őssejt kétféle típusát különböztetjük meg: felnőtt és embrionális. A felnőtt és az embrionális őssejtek nagyon hasonló tulajdonságokkal rendelkeznek csak a felnőtt őssejteket nehezebb a csontvelőből elkülöníteni. Minden szervünkben találhatóak őssejtek, de a legnagyobb mértékben a csontvelőben (mind a vörös, mind a sárga csontvelőben) található."
"A legtöbb tanulmány vérképzőrendszeri betegségben (malignus vagy más, jóindulatú hematológiai betegségben) szenvedő gyermekek adatait dolgozta fel, és kimutatta, hogy rokon donorok esetén a KZSV-transzplantáció utáni hosszú távú túlélés nem különbözik a CSV-transzplantáció utáni túléléstől."
"A nem-rokon transzplantáció - a GVH előfordulása és súlyossága, a graft-elégtelenség fellépése és a fertőzéses szövődmények miatt - nagyobb veszélyt jelent a recipiens számára, mint HLA identikus rokon árültetés. A HLA antigének tipizálásának fejlődésével a teljesen azonos antigenitású donor keresése ugyan lehetővé vált, de esélye nem javult a technikai lehetőségek javulásával. A teljesen egyező donor elérésének lehetősége függ az etnikai csoportoktól is: optimális esetben, kaukázusi populációra nézve ez az esély megközelítheti a 70 %-ot."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!