Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit gondoltok a Matilda névről?

Mit gondoltok a Matilda névről?

Figyelt kérdés

2023. szept. 14. 15:10
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
62%
Szép
2023. szept. 16. 09:23
 12/12 anonim ***** válasza:

Nekem nagyon nem tetszik, a húgommal mindig gúnyoltuk is ezt a nevet. Amikor kínos helyzetbe kerültem, az volt a kérdésem hozzá, hogy szerinte Bajuszos Matild vagy Szakállas Klotild néven kezdjek új életet😆.

De azt hiszem, nem nekem kell dönteni arról, hogy kinek mi legyen a neve. Vannak aranyos becézési lehetőségei (pl. Maci, Mati, Tili), megkülönböztető jellegű (nem sok gyereket hívnak így, hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem értem, miért), idős korában is viselhető, nénizhető (az én nevem pl Lili, hogy a fenébe lehetne röhögőgörcs nélkül nénizni?), amúgy is mindig lesznek, akik a régiesebb neveket választják a gyerekeiknek, tehát nem lesz túl kirívó se. Mostanában pedig ahogy észrevettem, egyre nagyobb az érdeklődés a német eredetű nevek iránt. Ha nektek fontos, külföldön is kiejthető, elfogadható név.

Kíváncsi vagyok, végül tényleg ezt választottátok-e, mindenképp írd meg!

2023. okt. 22. 12:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!