1/8 A kérdező kommentje:
sima Renét írtam a #-ek közé 😂🤷♂️
2023. szept. 13. 15:29
2/8 anonim válasza:
Rfanciául szép, de magyarul sosem tudom eldönteni, hogy fiú vagy lány, a másik változata úgy rémlik, alig különbözik. Kb a Szolanzs kategória nálam, csak egy fokkal szerencsésebb a helyesírása.
3/8 anonim válasza:
Itthon ez férfi név, ugyanezzel az írásmóddal külföldön is, de nekem automatikusan a Renée ugrik be, ami franciául a Renáta.
Átlag magyar polgár, aki nem foglalkozik a nevek etimológiájával, - meg az MTA önkényes törvénykezéseivel -, azt fogja hinni, hogy női név.
A Renátó meghonosodottabb itthon. Bár úgy elég “Rikárdó, Ármándó, Ronáldó” kategória.
4/8 anonim válasza:
Fiú vagy lány? Igazából mindegy, ezek a magyarra erőszakolt nevek sértik a szépérzékem.
Nekem egy kategória a Dzsúlióval, Nikolászal, Emilivel stb
5/8 anonim válasza:
Ismerek Renét. Az a bajom a névvel, hogy nem tartom férfiasnak.
6/8 anonim válasza:
5ös ez férfinév? Meg voltam győződve hogy női.
7/8 anonim válasza:
Varjú René - egyedül róla hallottam, hogy ezt a nevet viseli. Volt X-Faktoros.
8/8 anonim válasza:
6-os: Magyarországon férfinévként találkoztam vele. Nemzetközi vonatkozásban férfi vagy női név is lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!