Megint fertőz a "3 napos láz vírus"?
Egyszeri megbetegedés védettséget ad: [link]
Fura a doki hozzáállása, lázas gyereknek először a torkát illik megnézni...
Elvileg védett, ha már egyszer átesett rajta, de...
A védettség mértéke függ a gyerek szervezetétől is, elkaphatja újra és újra, csak ilyenkor már a szervezet reagálni tud rá, "felismeri a vírust" és ellenanyagot termelve hamar legyőzi. Vagyis, megfertőződhet újra, de már nem betegíti meg. Viszont tüneteket produkálhat, egy legyengült immunrendszernél ez kiütközhet abban, hogy újra lázas lesz, de sokkal enyhébb lefolyásúak lesznek a tünetek.
A 3 napos láz végén a láz után kiütés van. Számtalan vírus okoz még hasonló tüneteket, az én lányomnak már 3szor volt ilyen betegsége, csak kettő kiütés nélkül. Ugyanaz, pár napig láz aztán magától elmúlik az egész. Ezekkel sem kell mást csinálni mint a lázat csillapítani.
Viszont az fura, hogy a torkába nem nézett bele, szerintem ez kell ahhoz, hogy más betegséget kizárhasson a doki. az én lányomnak akármi baja van, alap, hogy a torkát, a nyirokcsomóit megnézi, a hasát tapintja és meghallgatja a mellkasát. Szerintem ezeket egy vizsgálatkor nem lehet kihagyni!
Én is visszavinném az orvoshoz és ha megvizsgálta alaposan csak akkor nyugodnék meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!