SOS FONTOS Fogzás, kiütések és láz?
Szia!
Fogzik a baba és gyengébb az immunrendszere, ami miatt könnyebben összeszed bacikat!
Ez történt most is vsznű, mert csak a fogak miatt nincs láz!
Ha hétfőig többször lázas lessz a babádnak érdemesebb megmutatni az orvosnak!
A 3 napos láznál 3 napig lázas a baba, persze nem folyamatosan kissebb nagyobb megszakításokkal! Semmi más tünet nincs mellé!
Ilyenkor csak a lázcsillapítás jön szóba, ezt is valami baktérium váltja ki!
Itt minden részletesen le van írva.
Szia!
Jól mondják az előttem szólók, fogzáskor legyengül az immunrendszer, hamar elkaphat bármit, ettől lehet lázas. Ha más tünet nincs, nem náthás, nem megy a hasa, viszont kiütéses, akkor könnyen lehet, hogy 3 napos lázról van szó.
Háromnapos láz (erythema subitum)
Három vagy 4 napig tartó magas láz, egyéb tünet (nátha, köhögés) nincsen. Ritkán hányás, hasmenés kíséri. A lázas napok hirtelen érnek véget, akkor jelenik meg a kiütés a hason, háton, alakja jellegzetes. Egy-két hét alatt a kiütés eltűnik.
Oka: vírus és leginkább 3 hónapos és 4 éves kor között jelentkezik.
Ártalmatlan betegség, a láz okozhat bajt, ezért azt csillapítani kell. Ágynyugalom, sok folyadék, hűvös szoba, könnyű öltözet.
nem ismételném, már előttem mindent leírtak :)
viszont annyit hozzátennék én is, hogy ne használj öblítőt! egyáltalán, soha!!! használj dreftet ha finom illatú ruhákat akarsz :)
az öblítő védőréteget képez a ruhán ami irritálja a bőrt. sajnos 10-15 mosás mire kijön a ruhából, nagyon durva, olvastad már az összetételét? nagyon sok baba lesz ekcémás az öblítőtől :(
(allergiásak vagyunk, bőrgyógyász hívta rá fel a figyelmem)
jobbulást a kicsidnek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!