Létezik az, hogy egy közel 3 hónapos baba kimondja utánunk a szavakat?
Tegnap itt volt rokonunk a kutyájával, akit Tengónak hívnak. Kint voltunk kisfiammal és amikor szóltunk többször is a kutyának, a férjem is, rokonom is és én is hallottuk, hogy a kisfiam is mondta utánunk, hogy Tengó.
Mondjuk múltkor mikor tisztába raktam és mondtam, hogy “volt-e kaka?” Akkor kétszer is kimondta, hogy kaka..
Igazából létezik, hogy már ilyen idősen is kimondja utánunk a szavakat?
Ezek azok a fajta emberek akiknek büfög egyet a gyereke és "omg she said mama".
Nem mond semmit, hangokat adhat ki, de nem téged utánoz.
"dadada", "dedede", "tetete", "gíí", ilyesmi hangokkal kezdenek. Inkább csak ezekre hasonlít a kutya neve.
Már ne haragudjatok, de ez a tipikus magyar mentalitás. Sehol nem írtam, hogy a fiam zseni lenne vagy különb bárkinél is, de már jönnek a fikázó kommentek.
Feltettem egy kérdést és szerencsére voltak is, akik tudtak normálisan is válaszolni.
Az utolsó kommentelőknek meg üzenném, hogy inkább legyek büszke a gyerekem böfögésére, mint nyomjak telefont a kezébe egész napra. Nektek amúgy szívesen megmutatnám a 2 éves lányomat, aki egyébként fejből nyomja az összes mondókàt a könyvéből, pedig ő még ennyire se gügyögött mint a fiam.
Jaj maradj már ezzel a telefont nyomni a gyerek kezébe...szó se volt itt erről,mit kevered bele a telefont?
Szerinted más gyereke három hónaposan azért nem "beszél" mert anyuka telefont nyom a kezébe?
34-es.
Nem csoda gyerek, csak foglalkozva van vele, de gondolom nem tudod mit jelent…:)
35-ös.
Miért, nem az a divat mostanában? “Mennyire menő a gyerek, hogy tudja kezelni a telefont..” akkor inkább a böfögésére legyek büszke mint erre..
Többet nem írok.
Deee tudom mit jelent..képzeld két gyerekem van,de nem fogok velük itt idegeneknek dicsekedni.egy fiú és egy lány,akiknek sose volt telefon nyomva a kezükbe,mégsem "beszéltek" 3 hónaposan.a leányok már kicsit nagyobb,és rengeteget elért az életben pedig meg csak 9 éves.
A fiam pedig 16 hónapos,de ő is alakulgat.
Szóval ne mond random idegen embereknek,hogy nem tudják mi az,hogy foglalkozni kell a gyerekkel.
Fuhh, reméljük, egyik kölyköd sem a te személyiségedet örökölte, mert nehéz pálya lesz nekik az élet. :D
Csodagyerek, csodaanyuka, aki nonstop a gyerekekkel foglalkozik, így már 2 hónaposan beszélget a kis trónörökös. Pár hónap, és a nővérével együtt szavalják majd az Anyám tyúkját, meglátod!
Mindkét gyerekemmel rengeteget foglalkoztam, sose nyomtam egyiknek se telefont a kezébe, mégse beszélt egyik se 3 hónaposan. :D
Bár én is ismerek olyat, akinek az 5 hónapos gyereke "beszél". Vagyis utánozni próbálja, amit ők mondanak, hasonló hangokat hallat. Nekik ez már beszéd.
A lányom 8 hónaposan mondta ki az első szavát, ami így is extrém korai. Felnézett a plafonra, és mutatta, hogy "ámpa". Ő 1 évesen rengeteg szót mondott, másfél évesen összerakta a szavakat, pl.cica eszik, kutya ugat.
2 évesen mondókázott, énekelt.
Ennek ellenére se lett belőle csodagyerek. Tök átlagos kiskamasz lett belőle. És hozzáteszem, ő kisebb korában nézett a tv-ben Bogyó és Babócát is, vagy hasonló mesét.
A fiammal ugyanannyit foglalkozom, mint anno a lányommal, most 15 hónapos, és most kezd beszélni. Pedig sosem telefononozott, nem néz mesét, nem érdekli a tv, olvasok, mondókázok neki. Szóval nem feltétlenül ezen múlik a dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!