Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Első hónaposan teljesíteni a...

Első hónaposan teljesíteni a második hónapos státuszt?

Figyelt kérdés

Nekem furcsának tűnik, de a védőnőnek volt egy érdekes megjegyzése tegnap a státuszon. Nevezetesen mondtam, hogy hosszú és rövid hangzókkal gőgicsél a baba, mire azt mondta, hogy az nagyszerű az az egyetlen, ami nem probléma, ha a második státuszról előbb megvan.

De megkaptam a státuszlapot ès a lányom erről mindegyiket csinálta már. Egyedül a mosolyra mosollyal reagálban nem vagyok biztos, hogy rendszeresen csinálja-e, mert általában akire mosolyog, az gagyog is hozzá. Eddig egyedül nálam volt egyszer, hogy úgy mosolygott vissza, hogy nem adtam ki hangot.

Nekem abszurdnak tűnik, hogy ez bajt jelentene, ráadásul nem is tűnik extrémen korainak, van ismerôs, akinek a babája már a kórházban mosolygott.

2023. aug. 18. 08:13
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

A mosolygás reflex mosoly, nem tudatos és általában az összes baba csinálja az első naptól fogva, főleg kaja után, félálomban, elégedetten, anyuka legnagyobb örömére:-) Nem véletlen hogy azt kérdezik, hogy mosolyra mosollyal válaszol-e, ugyanis az lesz a szociális mosoly, ami egyrészt a látása élesedését, másrészt a szociális fejlődését is jelenti.

Amúgy nem tudom mire gondolhatott a védőnő, mert egyik sem jelez problémát, ha már csinálja. Pusztán valószínűtlen, hogy a látása annyira éles, hogy ténylegesen képes fixálni vagy egyáltalán ellátni mondjuk a kezéig.

Talán az ujjak nyitogatása lehet probléma egyedül. Ha egyhónaposan nyitja a kezét, az utalhat renyhe izomzatra. Sajnos lányomnak az volt, közepesen hipotón, utána kezdett késni a mozgásfejlődése.

2023. aug. 18. 08:20
 2/4 anonim ***** válasza:
89%

Mind a 2 gyerekem mindig 1el későbbi státusznak simán megfelelt.

Semmi baj nem volt sosem ebből.

2023. aug. 18. 09:26
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Nekem volt olyan hogy 2 státusszal későbbi dolgot is tudott. Járni pl 10 hósan kezdett. Ezek csak ilyen kb felmérő kérdések. Az de baj ha kicsit előbb tudja az se baj ha kicsit később
2023. aug. 18. 10:25
 4/4 anonim ***** válasza:

A kisfiam is mindig előrébb volt. 5 hónaposan a 6 hónapos státuszt 90%-ban kipipáltuk. Egyedül az nincs még, hogy ha jobb keze felé tartok valamit alkor ballal nyúljon érte és fordítva.

De előbb kúszott, előbb kezdett hangokat kiadni, előbb nyúlt a dolgokért.

Sem a gyerekorvos, sem a védőnő nem mondta, hogy baj lenne.

2023. aug. 18. 13:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!