Akiknek a gyerkőce "mindenevő" volt, meddig tartott? Kezdek kétségbe esni 😞
Kisfiam pár nap híján 11 hónapos, és már hetek (hónapok) óta mindent megpróbál megenni. De a hajszáltól kezdve a kavicsokon keresztül a papírzsebkendőig tényleg mindent.
Nem tudom letenni a játszótéren/strandon, mert egy másodpercre elpillantok másik irányba, és már csak azt látom, hogy csócsál valamit (szöszt, száraz falevelet, tényleg mindent, ami a keze ügyébe kerül).
Arról nem is beszélve, hogy otthon sem tudok ötpercenként porszívózni, de az apró szöszök mintha termelődnének a gyerek körül. Ráadásul már 8 foga van, alig van olyan anyag, amivel ne tudna elbánni annyira, hogy egy kis darabot lerágjon belőle...
Ez meddig fog tartani?
Van aki abba hagyja és van aki nehezen.
A bölcsibe van aki mikor 3~vesen is mondent eszik meg.
És valamit tudok tenni ellene esetleg?
A múltkor toltam a babakocsiban, nem akartam elhinni, de egy tűlevelet csócsált épp. A fáról eshetett be a kocsiba...
Így mindig és mindenhol potenciàlis veszély vesz minket körül, nem tudom hermetikusan elzárni 😞
Igazából én is ettől tartottam 😩
Nincs valami túlélő-tippetek?
Félek, hogy valami szösz megakad a torkán, vagy vakbélgyulladást kap valami "oda nem illő" cucctól... (a mèrgező növényi részekről már nem is beszélve...)
Itthon ez rendben is van, de a 4 fal között elég sivár az élet... Vadon nem ismerek minden növényt, nem porszívózhatom a játszóteret stb.
És gyors! Mire odakapok, ő már felvette és bedugta a szájába, amit kinéz magának, pedig előtte 5 másodperccel még egy másik gyerekre mosolyog például, nem is gondolná az ember, hogy mit forral már megint :(
20 hónapos... Volt egy rövid szünet, de újralezdte :D
Mindent, de tényleg MINDENT megkóstol🙈
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!