Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nem tudok aludni mióta megvan...

Nem tudok aludni mióta megvan a babám, mi a baj velem és mit csináljak?

Figyelt kérdés
3 hónapos babám rossz alvó emiatt éjszaka 2-3 órát alszok mióta megszületett. Legtöbbször már a reggeli órákban sem tudok visszaaludni, napközben pedig egyáltalán nem tudok elaludni akkor sem ha a ferjem vele van vagy alszik.
2023. aug. 8. 10:28
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
91%

Semmi baj nincs sem veled se a babával.

Ez egy ilyen időszak.

Millió oka lehet a nemalvásnak. Lehet fáj a hasa.

2023. aug. 8. 10:45
 2/14 A kérdező kommentje:
Nem arròl beszélek hogy ő nem alszik, hanem hogy én nem akkor sem ha lenne rá időm. Értsd. Délután, vagy bármikor amikor a ferjem van vele.
2023. aug. 8. 10:52
 3/14 anonim ***** válasza:
77%
Korábban sem tudtál napközben aludni? Ha akkor nem volt gond, most lehet a megbolondult hormonok miatt is, konzultálj a dokiddal, adjon valamit, mert a kialvatlanság az egy rémálom.
2023. aug. 8. 10:58
 4/14 anonim ***** válasza:
67%

Nekem is ez van 13 hónapja :/

Időnként javul, aztán visszaáll.

2023. aug. 8. 12:25
 5/14 anonim ***** válasza:
86%

"???ugy szültél hogy nem tudtad milyen lesz?"

Bármennyire is hihetetlen, az anyukák nagy többsége pontosan így szül. Nincs két ugyanolyan gyerek, mert lehet, hogy míg az elsővel 2 évig nincs átaludt éjszaka, addig a másik már 10 naposan is alszik estétől reggelig. Lehet olvasgatni, tanfolyamokra járni, edukálódni, de az az igazság, hogy ezekből minden csak támpont, mert lehet, ami 10-ből 9 gyereknél bevált, pont a tiednél nem fog és gondolkozhatsz alternatív megoldáson, ami nincs benne a "nagykönyvben".

Mi is készültünk mindennel, van 4moms pihenőszékünk és kiságyunk is, BabyBjörn pihenőszékünk, rajta zenélős boltívvel, Adamo hintánk, elolvastam rengeteg cikket, tippet az altatásról, megnyugtatásról, mégis a gyerek a teraszon alszik a legjobbakat, babakocsiban, úgy, hogy a szomszédok közül valaki éppen füvet nyír, vagy a mellettünk lévő ház építkezésén dolgoznak.

2023. aug. 8. 12:30
 6/14 A kérdező kommentje:
Korábban tudtam persze, soha nem volt vele problémám. Most meg mindenen gondolkodok, úgy érzem nem tudom az agyam sehogysem kikapcsolni, akár csak egy fél órára...
2023. aug. 8. 12:31
 7/14 anonim ***** válasza:
70%

Én is ezt éreztem, kb. mintha állandóan 200-on pörögne a fejem, fájt az agyam néha, úgy éreztem.

Esetleg kávét szoktál inni? Ha elhagynád, nem lenne könnyebb a pihenés?

Vérnyomásod nem magasabb, mint a terhesség előtt?

2023. aug. 8. 12:34
 8/14 anonim ***** válasza:
67%

Ezzel èn is így vagyok. Ha a fèrjem felkel èjszaka a kicsihez, hogy èn is tudjak aludni egyszerűen nem megy, minden nyöszörgèsre kinyílik a szemem, kattogok mindenen.

Napközben szintèn, hiába alszik 2 3 órát nem tudok elaludni.

2023. aug. 8. 12:43
 9/14 anonim ***** válasza:
75%
Nálam is ez volt. A Naturlandos nyugtató tea segített. Onnantól vissza tudtam aludni pikkpakk, ha felkelt a kicsi. Meg nap közben is simán tudtam pihenni. Nyugtatja az idegeket, hogy az agy ne legyen állandó készültségben.
2023. aug. 8. 12:46
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
Egy ideig én is így voltam... valeriana tabletta vagy citromfű tea segített. Muszáj sajnos, mert teljesen kikészül az ember pár hét ilyen nem alvás után, és még könnyen lehet hogy 1-2 kialvatlan év benne van a kalapban.
2023. aug. 8. 14:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!