Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan szoktassam az egyedul...

Hogyan szoktassam az egyedul alvasra?

Figyelt kérdés
A babam 9 honapos es csak olben ringatva alszik el nagyon faj a hatam 10.5kg terhesseg elott is fajt a hatam de most mar elviselhetetlen hogyan tudnam raszoktatni hogy aludjon el magaban vagy legalabb ugy hogy melle fekszem simogatom vagy legalabb a hibtaszekben ringatba mert ugy csak konnyebb nem hajlando maskepp aludni csak ha allok es ugy ringatom razogatom elore koszonom

2023. aug. 7. 09:53
 1/8 A kérdező kommentje:
A helyesírási hibák miatt bocsi 😁
2023. aug. 7. 10:09
 2/8 anonim ***** válasza:
38%

Leteszed és mellette maradsz, simogatod.

Ő fel fog kelni, sírni fog, de te kitartasz. Az első pár nap nehéz lesz, órákig nem alszik el, de te türelmesen kivárod.

A dolog ezzel még is oldódott, pár nap szívás után megtanulja. Ha nem valtoztatsz, honnan tudja mit szeretnél

2023. aug. 7. 10:16
 3/8 anonim ***** válasza:
62%

Hát...

Az én kisfiamat 2 éves koráig ringattam ölbe, járkáltam vele.

Nem jó kedvemből, hanem mert sehogy máshogy nem aludt el.

Aztán egyszer csak kényelmetlenné vált számára is a dolog és egyik napról a másikra elaludt úgy, hogy lefeküdtem mellé. Nem kellett se simogatni, se mesélni, csak szimplán ott feküdni mellette.

Csak, hogy azóta nem hajlandó egyedül aludni... 🙈

Eleinte tűrtük, hogy óránként átjárkált hozzánk és mindig visszavittük a saját ágyába, mikor elaludt. De belefáradtunk...

Úgyhogy mostmàr apával alszik a mi ágyunkban. Én meg külön a kistesóval... 🤣

Szóval jól gondold meg, a mellé fekvést, simogatást is,mert az is el tud sülni rosszul.

2023. aug. 7. 10:18
 4/8 anonim ***** válasza:
49%
Én hagytam neki egy kis fényt a szobában, meg játékokat tettem az ágyába és előbb-utóbb elaludt magától, aztán elrendeztem a kényelmes pihenéshez mindent.
2023. aug. 7. 10:46
 5/8 anonim ***** válasza:
84%

Szerintem nem fog menni, illetve a sírni hagyós módszer lehet, hogy működik, amit fentebb említettek, de én nem bírnám napokig mellette fekve hallgatni, hogy sír és nem venni fel mikor tudom hogy az nyugtatná meg.

Nekem a hordozó kendő háton hordozással segített sokat. Persze így is nehéz de jobb egy kicsivel. 13 hónapos és este már elalszik teljes sötétségben úgy is ha mellé fekszem és aztán rám mászik. De nappal még mindig a hátamon alszik. Szerintem nem egyformák a babák van amelyik jobban igényli a testkontaktot meg a függőleges helyzetet.

2023. aug. 7. 10:58
 6/8 anonim ***** válasza:
75%
Próbáld hordozóban.
2023. aug. 7. 11:00
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Hordozót ajánlom én is, illetve nekem be szokott jönni, hogy tápszeres evés közben elalszik. Szerintem ez tök jó, én úgy csinálnám hogy hordozóra szoktatnám első körben, majd a hordozóban etetve majd idővel ha már nem kell nagy ringatás sétálás akkor ágyban lefekve tápin alvás. Nekünk 99%-ban az ágyban evés közben elalszik, ha valami nagyon nem jön össze akkor hordozóban sétálva (szintén 9hós)
2023. aug. 7. 15:28
 8/8 anonim ***** válasza:

Én csak a saját esetünkből tudok kiindulni, és azt tudom tanácsolni, hogy tarts ki, hátha nektek is úgy alakul, ahogy nekünk:

Kisfiam ugyanígy aludt el napközben, ő is 10 hónapos múlt, és 10+ kg. (Este elaludt cicin, azzal nem volt gond.)

Aztán kb. 2 hete átállt a nappali egy alvásra egyik napról a másikra, egyszerűen nem hagyta altatni magát délelőtt, a déli evés után viszont sokkal könnyebben altatható :)

Először csak az tűnt fel, hogy ha felvettem, nyomta el magát kézzel, felhúzta a térdét, egyszóval ölben sem akart megmaradni, nemhogy elaludni. Meguntam, és betettem az ágyába, akkor picit nyavalygott, de pár perc után egyszerűen elaludt :)

Ha átvált rendes sírásra, tehát ha nem csak a fáradt nyűglődést hallok, akkor természetesen felveszem, ilyenkor volt, hogy már hagyta magát elringatni 1-2 perc alatt, ha így sem tetszett neki, akkor megpróbáltam megint visszatenni a kiságyba, ebben az esetben második próbálkozásra már szinte mindig elaludt.

De olyan is volt, hogy mikor fáradtnak tűnt, azzal kezdtem, hogy betettem a kiságyba, betakargattam, mosolygott, otthogytam az esélytelenek nyugalmával, és csak az tűnt fel pár perc múlva, hogy még mindig nem sír, aztán kiderült, hogy csodák csodájára elaludt :)

Tehát nálunk nem is kellett szokatni, magától kezdte igényelni a változást.

2023. aug. 7. 16:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!