Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Milyen ruhát adtok a babátokra...

Milyen ruhát adtok a babátokra a lakásban? 21-21,5 fokra van állítva a termosztátunk éjjel-nappal, de néha úgy érzem hideg a háta, néha meg elég meleg. Ti hogyan öltöztök napközben és hogyan éjszaka?

Figyelt kérdés
2008. dec. 31. 21:41
 1/8 yuda ***** válasza:
100%

Azt szokták mondani,hogy úgy öltöztesd,ahogy te magad is vagy. A hőérzete hasonló,mint a tiéd.

Jól érzed a hőingadozást,hiszen a termosztátban hőérzékelő van,ami automatikusan egy bizonyos tartományban "figyel"-hol bekapcsol,hol ki.

Még egy: az ember hőérzete napszaktól, kipihentségtől,esetleg betegségtől is változhat és attól is persze,hogy mennyire mozdulsz ki otthonról,mert ha állandóan benn vagy,jobban fogsz fázni,illetve ha keveset mozogsz.Így tehát jó bonyolult a dolog-de remélem segítettem valamelyest.

2008. dec. 31. 22:00
 2/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ :)) és BUÉK.
2008. dec. 31. 22:05
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

szia,

amikor én melegítőnadrágban-pólóban vagyok, akkor a babán kisnadrág van meg póló, vagy rövid vagy hosszú ujjú, attól függően, milyen body van alul, szóval az ujján csak egy réteg ruci van. Kiszokni és nem szokott fázni. Nálunk kazános kp-i fűtés van, nehéz állandó hőmérsékletet tartani, de kb olyan 20-23 fok szokott lenni. Éjszakára body-t és tipegőt adok rá.

2008. dec. 31. 22:11
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk is kb. 21 fok van a lakásban, és a Kismanómra általában vagy rövidujjú bodyt + rugdalózót, vagy hosszúujjú bodyt + kantáros gatyót adok. (Szinte mindig olyan gatyót, aminek van lábfejrésze is.) Én nem látom, hogy fázna. De az előttem szólónak pl. tök igaza van, hogy nem mindig "éreznek" ők sem egyformán. Ha fázik, úgyis észreveszed - az enyém pl. sírással jelzi. (Viszont ha melege van, akkor nem "szól".) Ha elalszik a játszószőnyegen, vagy a babafotelben, akkor rá szoktam teríteni egy kis plédet.
2008. dec. 31. 22:19
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Én ezzel sosem értettem egyet, hogy a babát is ugyanugy kell öltöztetni mint ahogy mi öltözünk. Azért egy kisbaba, nem irtad mennyi idős, de egy babát aki egész nap fekszik nincs mozgásban jobban fel kell öltöztetni. Nálunk kb.23 fok van és az enyémen van egy hosszú ujjú bady és egy kertész plüss rugi alatta zokni, vagy rövid ujjú bady és egy hosszú ujjú rugi. Éjjel rövid u. bady+ pamut rugi vagy hálózsák van rajta.Soha nem érzem, hogy melege lenne. 3 hós kisfiú anyukája
2008. dec. 31. 22:23
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Én az utolsó válaszolóval értek egyet. Amikor még csak fekszik a baba, jobb melegebben öltöztetni, mint ahogy te vagy. Amikortól mászkál-járkál, megizzadhat, akkor már annyi réteg elég, amennyi rajtad van. Én éjszakára hálózsákba teszem, mert mindig kitakarózik.

16 hós kislány anyukája

2008. dec. 31. 22:54
 7/8 anonim ***** válasza:
Szia az én babám 2 hónapos,a lakásban kb.20-22,5 fok van(termosztátos fűtés)Olyan 1-2 hete,mióta kint is nagyon hideg van,kicsit jobban beöltöztetem.Pl:rövid ujjú body + egy vékony hosszú ujjú felső,alulra harisnya,és ha nagyon hideg a kezecskéje,vagy csak kint van velünk a nappaliban(oda nyílik a bejárati ajtó és akkor kicsit hidegebb van)akkor kap egy nacit.Éjjelre egy hosszú ujjú rugdalózó van rajta és egy mekeg takaró.És nálunk azt is jelzi ha melege van :-),sőt,akkor reklamál csak igazán,nem olyan fagyos mint az anyja :-)
2009. jan. 1. 10:06
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a válaszokat :)) sokat segítettetek. BUÉK
2009. jan. 2. 17:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!