Mi a véleményetek a Lizandra névről?
Liza Szandra?
De ha ez kamaszkori neved, akkor muszáj ezt adnod. Az más, mint amit terhesség alatt találsz ki. Örök szerelmed lesz ez a név. Mindig bánni fogod, ha nem ezt adod.
Nekem ilyen kamaszkori nevem a Sára. Sajnos még nem született meg, de majd egy percig sem kell gondolkoznom a néven, mert én ezt fogom adni.
Nekem tetszik,adjad nyugodtan!(Örülnék,ha így hívnának) Ha túl különlegesnek/ túl cifrának találod; akkor adjál mellé mégegy második keresztnevet; ami mérsékli ezt. :):)
pl Emma,Johanna,Hilda,Matilda,Olga,Orsolya,Dalma,Kinga,Kincső,Petra,Eszter,Zita, Noémi, Lauretta, Dóra, Norina, Nóra, Norabell-ez még egy kicsit cifrázza, de most fejlesztettem ki, így , ahogy gondolkodom; mi lehetne még jó utána ; hadd írjam már ide;mert menő. :):) Köviiiiiiiiiiiii
Ildikó,Anett,Rebeka,Réka,Klaudia,Vilma,Eszter,Vilhelmina,Viviána,Minna,Júlia, Irma, Emese, Ernesztina, Gabriella, Brigitta, Márta, Mónika
előző,de, mert máshova helyeződik a hangsúly.
Pl volt már itt olyan kérdés is, hogy nagyon tipikus magyar vezetéknevük van, és a Dominik nevet nézték ki, és aggódnak, hogy nem passzol össze emiatt a vezeték-plusz a választott keresztnév; és akkor írtam, hogy rakjanak oda mögé még valami tipikus magyar keresztnevet másodiknak. És úgy már pl szerintem jó lehetett nekik.
Vagy pl volt egy olyan kérdező is, akinek csupa vezetéknévhez nem_passzoló keresztnevek tetszettek; amit adni szeretett volna a gyerekének. És akkor viszont úgy oldotta meg; hogy kiválasztott a saját felsorolásából kettőt végül;és úgy már tökre passzolt a vezetéknévhez.
Meg még tudok egy olyat, itteni, helyi példa; hogy a vezetéknévben, meg a választott keresztnévben is volt R-betű; de az R-betűk helyzete, egymáshoz való elhelyezkedése miatt kicsit nehézkessé vált kimondani a kettőt egymás után; és akkor beraktak mögé egy második keresztnevet; máris feloldódott, elsimult.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!