5 hetes babával és a barátnőmmel elmenni vacsorázni este?
Kitettem egy képet tegnapelőtt storyba, amelyen a legjobb barátnőm tartja a babámat. A képen látszik, hogy vacsorázni vagyunk és, hogy már késő este van (10 óra volt).
Volt egy ismerősöm, aki megjegyzést tett erre ma, amikor találkoztunk. Ez miért akkora probléma? Nem egyformán állunk dolgokhoz oké, de miért kell megjegyzéseket tenni? Azzal is volt baja, hogy még csak 5 hetes, meg azzal is, hogy éjszaka kimenni vele... Persze egy olyan valaki mondja, aki alig megy el valahova...
Mi a gyerekek születésétől fogva eljarunk otthonról...normális időben
16 hónapos a legkisebb,de fürdetés időre mindig otthon vagyunk...
Igaza volt az ismerosodnek.
Este tízkor egy 5 hetes babával elég gáz étterembe menni.
Magánügyed, hiszen a te gyerekeid, egyedül az apjuknak van ebbe beleszolasa, egyedül az ő véleménye kell hogy számítson.
Azzal azért nem árt tisztában lenni, hogy ha az ember olyat tesz, ami avagy átlag szerint nem való, vagy nem helyes, kritizálni fogják. Nyilván ha szerinted semmi probléma azzal, amit csináltál, fel se tetted volna a kérdést
Speciel én nem tettem volna szóvá, mint az ismerősöd, mert aki pár hetes babával étterembe megy, annak felesleges papolni, lepereg róla. De a véleményem hasonló.
És nem, nem azért, mert aki anyuka, annak évekig otthon kell ülnie vagy nem jár a kikapcsolódás, meg egyéb dumák.
Hanem mert 5 hetesen 0 immunrendszerrel nem vinném közösségbe. De ha annyira mehetnékem lenne, és a babám is megvan az apjával/nagyival pár órát, akkor mennék egyedül. Bár 5 hetesen még olyan pici, hogy ilyen okkal nem hagynám magára.
"Egy 5 hónaposnak semmi keresnivalója este 10-kor egy étteremben."
Még ha 5 hónapos lenne, de 5 hetes!
Hát nem tudom mi baja itt mindenkinek...
Influenza szezonban még hagyján..
Mi 5 hetes kora óta járunk mindenhova a babánkkal, 5 hetesen mentünk először anyósomékhoz, kb 10en voltunk.
Volt h este 11kor beültünk meginni egy sört egy kocsmába (én nem ittam), mert hasfájós volt a baba és az apjára kötve keringtünk a háztömb körül már egy órája.
Rendszeresen este 9kor még tescóztunk vagy a városban csatangoltunk.
Mert az én babám születésétől kezdve későn kelő, későn fekvő volt. Éjfélkor aludt el, előtte ha fejre álltunk se.
Szerintem az anyja az, aki tudja, hogy mit lehet és mit nem a babával.
Este 10kor étteremben gondolom húzta a lóbőrt a baba.
Este 10kor tavaly nyáron még a borutcában koccintottunk... (mondjuk akkor már nagyobb volt, de ha nyáron születik, akkor is mentünk volna mindenhova).
Van egy strandolós tó a közelünkben, ott is voltunk már este 10kor is...
De abban igaza van az egyik válaszolónak, hogy az olyasmit, amit az emberek nagy része máshogy csinál (pl. 6kor kelnek és 19:00-kor már ágyban vannak a gyerekek), azt ne posztold ki, ne beszélj róla külön, mert ítélkezni és kritizálni fognak.
A délben viszi étterembe, akkor is gáz. A baba kora miatt.
Nem tudom én nem hallottam olyat, hogy sorra halnak a babák, mert más emberekkel vannak egy légtérben..
Tévében, rádióban sem figyelmeztetnek senkit, hogy kampó a babáknak ha elviszik bárhova.
Viszont h ne hagyjuk az autóban nyáron, figyeljünk oda h ne tudja kinyitni az ablakot meg hasonlókat hallok mindenhonnan.
De azt h a közösségi helyek halálcsapdák lennének, nem igazán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!