Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Adhatok neki laktáz cseppet?

Adhatok neki laktáz cseppet?

Figyelt kérdés

5 hetes babám alig alszik nappal. Sokat tekergeti magát, pukizgat. Valószínüleg van valamilyen allergiája, amit egy új tápszer(refluxra kaptuk) előhozott. Talán tejfehérje érzékenység, talán nem. Hétfőig szabadságon van a gyerekorvos.

Az előző tápszert(ami előhozhatta az allergiát) màr 5 napja kapta, csak 2x90ml-t, úgy gondolom már ki kellett ürülnie a szetvezetéből, bár nem értek hozzá. A helyettes orvos azt mondta tegnap addig fog pukizgatni így, míg ki nem ürül a szervezetéből. De amit most használunk tàpszert, csak tejfehérje mentes, így ha mondjuk a tejcukrot nem tudja lebontani a szervezete, ugyanúgy fog a gázokkal szenvedni. Vagy nem jól gondolom? Megpróbálhatjuk a laktáz cseppet, àrtok vele valamit ha mégsem a tejcukor a gond?

2023. júl. 26. 11:18
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%
Nem te írtad a milumil komfort ha tápszert másik kérdésnél? Ha igen, az nem tejfehérje mentes.
2023. júl. 26. 13:32
 12/22 A kérdező kommentje:
Igen, tudom hogy az sem tejfehérje mentes. Azt már nem használjuk, mert más gond is volt vele. Az orvos javaslatára próbáltuk, de nem vált be arra, amire ő ajánlotta.
2023. júl. 26. 13:40
 13/22 anonim ***** válasza:
100%

A tejfehérje kiürüléséhez hetek kellenek. Ha ez a gond, a laktáz nem segít.

Említetted, hogy feszes az izomzata, nehéz tornáztatni. Ezzel is érdemes lenne foglalkozni, mert okozhat székrekedést is.

A lányomnak segített az fdm terápia. Nem kaki gondokkal mentünk, de azt is megoldotta a kezelés.

2023. júl. 26. 13:41
 14/22 A kérdező kommentje:
Erről még nem is hallottam. Köszönjük a tippet.
2023. júl. 26. 13:49
 15/22 anonim ***** válasza:
MilyEn tápszert eszik most?
2023. júl. 26. 13:52
 16/22 A kérdező kommentje:
#10-es én nem pontoztam le senkit.
2023. júl. 26. 13:54
 17/22 A kérdező kommentje:
Milumil prosyneo HA, ezt kapta mióta kevés a tejem.
2023. júl. 26. 13:55
 18/22 anonim ***** válasza:
78%
Adsz neki minden szart de jelen pillanatban is tejes tápszerrel tömöd! Anyatejet kap még? Ha igen talán diétázni is kéne. Laktázzal nem ártasz de a problémát se fogod megoldani!egyébként meg van laktózmentes tápszer is!
2023. júl. 26. 14:01
 19/22 A kérdező kommentje:

Nem adok neki mindenféle szart, ezt nem tudom honnan veszed. Anyatejet nem kap az allergiás tünetek jelentkezése óta. A reflux tápszertől sírt, így az orvos javaslatára álltunk vissza erre a prosyneo HA tápszerre, mivel ezelőtt nem volt rá panasz. Emellé a reflux miatt kapja a gastrotuss baby-t, ami használ. Összesen ennyi, kipróbáltuk az espumisant, ami nem vált be, most pedig a szirup.

Emellett 2 tápszer volt amit javasolt az orvos, de egyik se volt jó sajnos. Nem azért "kísérletezgetek" mert olyan heppem van. Az orvos engedelyével vagy javaslatával adok neki bármit is, gyanítom ő jobban ért hozzá, mint én. Az, hogy megkérdezem kinek mi vált be a gázok segítésére, nem azt jelenti, hogy azokat a dolgokat adom is neki.

Eddig jó volt a mostani tápszer, ezért gondoltam (mivel az tejfehérje allergiára állítólag jó), hogy talán a tejcukor lehez a ludas. De az orvos engedélye, vagy egy vizsgálat nélkül nem fogunk csak úgy tejmentes tápszerre váltani, ahogy eddig sem tettük.

2023. júl. 26. 14:25
 20/22 anonim ***** válasza:
100%

Ez tej alapu tápszer és a tejfehérje érzékenységre nem jo!!!!!

Pregomin(savat tud csinalni)

Vagy kifejezetten szakorvos álltal felírt tápszer jó ha tejfehérjés!

2023. júl. 26. 14:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!