An0n1m21 kérdése:
Azt a kérdést szeretném feltenni hogy a Kada elfogadott mint lány név is mert többször láttam már lányoknál is, mit gondoltok erről?
Figyelt kérdés
2023. júl. 20. 13:10
1/8 anonim válasza:
Itthon a Kada férfinév. Nem adható lánynak, mivel itthon nem engedélyezettek unisex nevek. Maximum úgy lehet, hogy valamelyik szülő olyan országból származik, ahol adható lánynak.
2/8 anonim válasza:
Az alapszabály szerint tudtommal minden adható név vagy női vagy férfi Magyarországon, nincs uniszex.
Ha külföldön uniszex és kérvényezik, akkor nálunk az lesz amit először bejegyeztettek utána nincs variálás.
Kada a férfi nevek között van így nők nem viselhetik. Talán az lehet kivétel ha valamelyik szülő más nemzetiségű de nem tudom biztosan.
3/8 anonim válasza:
Nem. A Kada férfinév, így az MTA szabályai szerint női névként nem elfogadható.
4/8 anonim válasza:
Jaj ne már, a Kada utcában lakom, ez embernek nagyon béna lenne, de főleg lánynak, annál is inkább mivel férfi név :/
6/8 anonim válasza:
Én még soha nem láttam, nem is hallottam fiúnévként sem, lányként sem. Szóval nem tudom, te hol láttad ezt lánynévként, Magyarországon biztosan nem, az a Kata.
7/8 anonim válasza:
Legyen Katalin, Katalina, Kata, Katarina, Katalinda, stb. Ezek menők. :) Kada nevet én amúgy csak vezetéknévnek hallottam még, annak tuti jó; keresztnévnek nekem érdekes, akár fiúnak, akár lánynak. :):)
8/8 anonim válasza:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!