Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Macskaszőr baba mellett?

Macskaszőr baba mellett?

Figyelt kérdés

Igazából nem célom full steril környezetben nevelni a kisbabámat, de cicás lakásban nyilván próbálok majd megtenni mindent, hogy amennyire lehet, minimalizáljam a macskaszőr mennyiséget. Akinek szintén van szobacicája: milyen praktikáitok voltak a minél szőrmentesebb környezet fenntartására?

(A "ha jön a baba, megy a cica"-hívők kérem, kíméljenek.)

2023. júl. 12. 18:09
 1/8 anonim ***** válasza:
83%
Porszívóval naponta többször is átmegyek azokon a helyeken, ahol sokat vagyunk (nappali, konyha, étkező). Cicát gyakrabban fésülöm, főleg most nyáron vedlés alatt.
2023. júl. 12. 18:20
 2/8 anonim ***** válasza:
92%
Az elején voltam szigorúbb, amíg nagyon pici volt. Ment naponta a robotporszívó, hengereztünk mindent, cicát fésültem sokat, de 3 hónapos korától gyakorlatilag ami a keze ügyébe kerül, azt a szájába veszi. Azóta nem foglalkozok vele jobban, mint máskor. Most két éves, már evett macskakaját, megkóstolta a macska jàtékokat és megnyalta a macskát is. A macskaszőr már nem oszt nem szoroz, ha véletlenül rákerül. A macska nem kijárós, oltott, féreghajtott, stb, teljesen egészséges.
2023. júl. 12. 18:26
 3/8 anonim ***** válasza:
37%
Baba nélkül is undorító.
2023. júl. 12. 19:27
 4/8 anonim ***** válasza:
87%
Majd elengeded ezt 😅 ahogy a 2-es írta, az a real life.
2023. júl. 12. 20:02
 5/8 anonim ***** válasza:
33%

Nekek csak egyszer maszott be a kisagyba a macska.arra mentem be,hogy nyalogatja a fiam száját..attol a naptol kezdve udvari macska lett

Nehogy mar hagyjam ezt..

Johettek lepontozni.

2023. júl. 12. 20:59
 6/8 anonim ***** válasza:
80%

Nálunk hasonló volt mint a 2esnél.

Eleinte nem engedtük oda, akkor nem is zavarta a szőr mert lehengereztem ahogy letettem vagy mindig aláterítettem egy textilpelenkát.

Utána mikor kezdett mindent a szájába venni, a nyálas kezébe beleragadt minden kosz, kúszni kezdett, akkor még gyakrabban porszívóztam, minden leesett játékot elmostam.

Aztán ahogy mászni kezdett elengedtem az egészet, nyalogatja a padlót is.

Semmi baja nem lesz amúgy a macskaszőrtől.

Mostmár simogatja szépen, még nem nyalta meg. :)

Fokozatosan fogod tudni elengedni a dolgot, bár van aki laza, én annyira nem.

2023. júl. 12. 22:17
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Nalunk benti kutya van, aki raadasul kijaros is ugye, mert setalni vinni kell.

Ohh, hanyan akartak lebeszelni rola, hogy adjam orokbe, ez nem egeszseges…:)

Marmint a kutyat.

Oltva,feregtelentive van, eloskodok ellen havonta kap tablettat, tappancsat mosom seta utan. Ennyit tudok tenni az ugy erdekeben.

Hiaba porszivozok napi ketszer,fesulom a kutyat, szor az van.

Eddig ugy nez ki, mindenki tuleli. En mar 7 eve tartok kutyat, eddig nem haltam meg; a gyerek most 2 eves, eddig vele is minden oke.

Es bizony a szajat is megnyalta mar…a kutya, egy ovatlan pillanatban. A gyerek meg a kutyat. 😂 Ezek nem olyan dolgok, amiket direkt hagy az ember, hanem csak ugy megtortennek 1 szempillantas alatt. Felugyelet nelkul sose lettek hagyva, aztan megis megtortenik. Hoppa.

Hat ez ilyen. De orom latni oket, ahogy jatszanak :)

2023. júl. 13. 09:38
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Az enyémnek nem hullik túlságosan a szőre, szinte észre sem lehet venni, hogy cica van a házban, ennek ellenére lelkesen terveztem mindent takarítani, vettem külön újrahasználható fésűt kanapé szőrtelenítéséhez (henger helyett), de aztán gyorsan elengedtem a dolgot, amikor 3 hónaposan úgy kezdtek aludni, hogy a macska befeküdt a gyerek mellé a kiságyba, a gyerek meg oldalra fordulva rátette a kezét, lábát. :D Azóta is így alszanak, már 1 éves múlt. (Rá sosem feküdt a cica, de nyilván szigorúan figyeltük, tudok erről a veszélyről.) Azóta evett már cicatápot is, a saját kajájából eteti a macskát 9 hónapos kora óta, úgyhogy igencsak szimbiózisban élnek. Az oltásos rosszulléteken kívül sosem volt beteg. 2 naponta mosom a lepedőjét, mert addigra megül rajta pár szőrszál, mindent szárítógépezek, mert az zseniálisan szőrtelenít minden ruhát, naponta porszívózok és ennyi igazából.
2023. júl. 13. 10:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!