A GYES igényléshez milyen papírok kellenek? Le lehet tölteni a netről is? Hol kell intézni, lehet interneten is, vagy levélben?
Figyelt kérdés
2010. okt. 13. 13:30
1/8 anonim válasza:
Le tudod tölteni a netről a kérelmező papírokat, www.allamkincstar.hu, azt értelem szerűen kitöltöd, lemásolod a gyerek szül.anyakönyvét, a Tb kártyáját, lakcímkártyáját, a Te Tb kártyádat, szem.ig, lakcímkártya, és ha esetleg magánnyugdíjpénztári tag vagy akkor a belépési nyilatkozat másolatát. A megadott címre beküldöd az egészet és 2-3 héten belül küldik a határozatot, vagy ha valami hiányzik nekik akkor is szólnak.
2/8 anonim válasza:
Bocs hogy nem a kérdésre válaszolok de a Gyed-et is lehet így intézni?
3/8 anonim válasza:
Szia! Az első válaszoló vagyok, lehet a Gyedet is de gyorsabb az ügyintézés ha személyesen mész a Tb-be és ott rögtön meg is tudják mondani, ha valami hiányzik, egyébként ugyanezek a papírok kellenek ahhoz is, de hogy folytatólagos legyen a Tgyás után az ellátás minél előbb intézd el.
4/8 anonim válasza:
Megint az első, a papirokat a www.oep.hu-ról tudod letőlteni, mert azt nem a kincstár utalja. ( GYED-nél )
5/8 anonim válasza:
Második vagyok!Köszönöm!
ugy gondoltam hogy kinyomtatom és beviszem a papírt..mert a kisfiam beteg és igy nem akarok vele sorban állni stb.
sajna már a mult héten kellettem volna intézni...kicsit meg vagyok vele csúszva..:(
6/8 anonim válasza:
Szia! Nincs mit! Javaslom akkor akkor hogy nyitás előtt 20-30 perccel menj oda mert akkor az elsők között leszel, én annak idején 5 perc alatt végeztem és kb.2 hét alatt át is futott a kérelmem, ezért nem volt csúszás az ellátásban és most a gyesnél is ugyanígy volt, de azt már jó előre postán intéztem.
7/8 anonim válasza:
Egy dolgot elfelejtettem a gyedhez, hogy abban van egy olyan papír amit a munkáltatódnak kell kitölteni, mert be kell írniuk hónapra lebontva, hogy menniyt kerestél és pecséttel kell hitelesíteniük, az mindenképpen kell, mert abból számolják ki, hogy mennyi gyed illet meg a jövedelmed után, más a helyzet ha a munkáltatód tb kifizetőhely mert akkor nekik kell intézniük mindent.
8/8 A kérdező kommentje:
Az Államkincstárnál is csak a területileg illetékeshez lehet bemenni, ahová tartozok az állandó lakcím alapján?
2010. okt. 13. 19:10
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!