6 honapos kisfiam 3 hete csak gyumolcsoket eszik, miket adjak neki egymas utan sorban?
szerintem nyugodtan elkezdhetet a zöldségeket, de ne spenóttal kezd, hanem répa, krumpli, cékla, sütőtök variációkkal, ezeket lehet pl. almával is keverni, tehát zöldséget és gyümölcsöt együtt. a répa a cékla finom almával. először kostóltasd ezeket, ugyanúgy, mint a gyümölcsöt, de nem kell hetekig vacakolni, ha ízlik neki, akkor szépen fokozatosan emeld az adagokat. ne ijedj meg, ha pl. a krumplit nem eszi meg magában, keverd a többi zöldséggel. egyébként a krumpli jó sűrítő anyag, illetve a tesóm javasolta, aki bölcsödei gondozónő, hogy krumpli mindig legyen a főzelékben, a bölcsiben is kapnak tört formában szinte mindenhez.
nekem azt javasolta a doktornő, hogy a glutént 7 hónapos korig be kell vezetni. kb egy 1 hétig adtam neki a gyümölcshöz babakekszet (HIPP), majd amikor láttam, hogy nincs gond, el kezdtem rántást csinálni. igen muris volt az egy kávéskanál olajban az egy kávéskanál liszt, de meg lehet csinálni.
6 hónapos kortól javasolta a húst is, de mivel ti később kezdtétek a hozzátáplálást mint mi, ezért ezt inkább szakembertől kérdezd, én pár hétig még nem adnék neki, ha már szépen eszi a zöldségeket, kaphat húsos főzeléket, csirkehús a legideálisabb.
ha ezeket az alapzöldségeket megeszi, akkor adhatsz már neki cukkinit, tököt, brokkolit, borsót paszírozva, majd később, 7-8 hónapos kortól jöhet a sóska, spenót a csirkemáj, tojásmentes tészta...stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!