Ha tudja, hogy valami hangos lesz előre becsukja a szemét, ez normális (8 hónapos)?
Úgy 5 hónapos korában figyeltem fel először erre, pelenkázásnál, mikor a kuka tetejét lecsuktam, mindig összehúzta a szemeit. Valahogy megtanulta, hogy hangos lesz.
Mikor készülünk becsukni a kocsiajtót, hűtőajtót, mikrót szintén ezt csinálja, a kezeit is emeli maga elé. De csak ezekben az ő általa hangosnak ismert szituációkban reagál előre.
Sógornőm poénból azt mondta, lehet, hogy szenzoros. De elgondolkodtatott a dolog.
Más ilyen tünete nincs. Nem sír àllandóan, jól alszik, szépen fejlődik.
Volt akinek a babája csinált ilyet? Vagy lehet ez vminek a jele?
Ó persze, hogy normális. Ügyesen kifigyelte. :)
Ugyan az én fiam csak a saját maga által keltett zajok előtt csukta be a szemét (pl valamit a földhöz ütött) de 10 éves, teljesen jól van, nincs semmi baja.
Köszönöm mindenkinek.
Hát épp ma megyünk gyerekorvoshoz ezt a túlhallást még megkérdezem.
A szokványos dolgoktól fél/ijed csak meg pl.hangos turmixgép/botmixer, de ott csak a hirtelenség miatt inkább. Akkor felveszem megdajkálom. Tegnap odavittem a kávédarálóhoz miután megijedt tőle és "segített" lenyomni a tetejét, elindítottuk együtt, de akkor már nem félt tőle, csak ha nem látja honnan jön a zaj.
Porszívótól egyáltalán nem fél (már megszokta).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!