Hogy telik egy napotok a babátokkal? Mennyit foglalkoztok vele?

Az én babám 6 hónapos és minden napom egy nagy lelkiismeretfurdalás, hogy nem törődök vele eleget, pedig a környezetem szerint épp túlfoglalkozom :S
Na, sokat segítettem... Bocsi! :D

szia
ne görcsölj-nagyon jól csinálod.még olyan pici-ne várd,h együtt bukfencezzetek...hagy időt mindkettőtöknek,h kialakuljon a napirend,h belerázódj,h pörgősebben menjen majd minden.szerintem abban egyetértünk,h az első 1-2,akár 3 hónap a legnehezebb.állandó alvásigény,közben a háztartás,pláne,ha tesó van,v hasfájós.senkinek nem könnyű.nyugodtan lazits.-ha tudsz,kérj segitséget,hivj egy takaritónőt,anyukádat,barátnőt,egy óra is segitség,úgyis alszik a babakocsiban.te meg majd otthon aggódsz :-))szép fokozatosan szoktasd hozzá az önálló játékhoz,ha van játszószőnyege-tedd rá-és húzd fel fölötte a csörgőt.nem baj,ha nem fog még,akkor kapcsolj babazenét neki-énekelj vasalás közben,bármi,mivel tudja,h ott vagy-de mégsincs a kezedben.később ez meghálálja magát.én ma pl.az összes fiókot kimostam,mig a kisfiam a műanyag fedőkkel játszott.úgyhogy majd a te babád is megtanulja elfoglalni magát-ha megtanitod.lényeg a türelem-ne várj csodákat-szép fokozatosan majd megoldódik minden.nem tudom milyen a napirendetek-ezt is érdemes pontosan kialakitani,h magadra is jusson időd
remélem segithettem

szia
az én fiam 4 hónapos és így néz ki egy napunk:
olyan 7-8 körül ébreszt, szopizik, én is reggelizek. Aztán felöltözünk, amíg összepakolok a szobában őt beteszem a kiságyba nézegetni a forgót, aztán játszószőnyeg, legújabban mi is babamókázunk, most vettem meg. Játszunk egy fél órát, aztán ahogy álmosodik berakom a babakocsiba, ott alszik egy órát kb. Aztán ahyog ébred megint szopi, kis játék, ilyenkor már általában a konyhában vagyok csinálom a kaját, a pihenőszéket felteszem az asztalra és elfoglalja magát, közben énekelek neki vagy beszélgetünk. Ahogy elálmosodik felöltöztetem és kimegyünk az udvarra kicsit, mivel kertes házban lakunk kint is hagyhatom és csinálhatom a dolgom tovább, ha elaludt. Ebben a hidegben olyan fél órára hagyom kint, mielőtt pehozom jól kiszellőzetetm a szobát hogy ha nagyon beöltöztetve behozom ne kelljen rögtön nekiesnem és vetkőztetnem. Szépen apránként leveszem róla a sapit bundazsákot, de mostanában hamar ébred mert már mocorognak a fogacskák és kicsit nyugtalan. Utána megint szopi, kis játék, megint egy kis szundi, aztán már este van, amikor ébred egy gumilepedőre fektetem és egy kicsit leveszem róla a pelust, utána fürcsi, vacsi és alvás. Éjszaka egszer ébred olyan 3-4 körül, de este 7 körül teszem le aludni.
Néha én is rosszul érzem magam, hogy nem foglalkozok vele eleget, de meg kell tanulniuk egyedül is lefoglalniuk magukat. Nekem 8 évig nem volt testvérem, hülyét is kaptam volna ha nem tudtam volna egyedül játszani. nem tudom, hogy megválaszoltam-e a kérdésedet...

A 3. válaszolónak:
Hogyan sikerült ezt így kialakítani? Nekem is 4 hós a fiam, de nincs el egyedül, hogyha főznék és ő a pihis zékben van mellettem akkor üvölt amíg fel nem veszem. 2 hós koráig mindenre volt időm, de azóta szalad a lakás.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!