Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogy telik egy napotok a...

Hogy telik egy napotok a babátokkal? Mennyit foglalkoztok vele?

Figyelt kérdés
Az enyém 11 hetes. Nagyon bűntudatom van, mindig úgy érzem nem foglalkozom eleget vele. Szeretnék minden nap játszani vele a maga módján (a Babamóka című könyből), masszírozni. Sok a házimunka, de ami nem sürgős elhalasztom. Mégsem babázok eleget, mert vagy szoptatok, vagy pelenkázok, szopi után nem szabad egy darabig játszani, aztán meg sír, azért nem lehet, olyankor csak ringatom. Aztán megint szopi, stb. ínéha meg már energiám nincs hozzá :( Másik bánatom, hogy nem nagyon érdeklik a játékok, pedig rengeteg van, ami már állítólag 1-2 hós kortól ajánlott. Fogni még nem akar, pedig úgy tudom ilyenkor már kellene. Ezért egyedül sem nagyon foglalja el magát, így még jobban bánt a dolog, hogy kevés időm jut rá. Ti hogy vagytok ezzel?
2008. dec. 30. 15:18
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Az én babám 6 hónapos és minden napom egy nagy lelkiismeretfurdalás, hogy nem törődök vele eleget, pedig a környezetem szerint épp túlfoglalkozom :S

Na, sokat segítettem... Bocsi! :D

2008. dec. 30. 15:53
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

szia

ne görcsölj-nagyon jól csinálod.még olyan pici-ne várd,h együtt bukfencezzetek...hagy időt mindkettőtöknek,h kialakuljon a napirend,h belerázódj,h pörgősebben menjen majd minden.szerintem abban egyetértünk,h az első 1-2,akár 3 hónap a legnehezebb.állandó alvásigény,közben a háztartás,pláne,ha tesó van,v hasfájós.senkinek nem könnyű.nyugodtan lazits.-ha tudsz,kérj segitséget,hivj egy takaritónőt,anyukádat,barátnőt,egy óra is segitség,úgyis alszik a babakocsiban.te meg majd otthon aggódsz :-))szép fokozatosan szoktasd hozzá az önálló játékhoz,ha van játszószőnyege-tedd rá-és húzd fel fölötte a csörgőt.nem baj,ha nem fog még,akkor kapcsolj babazenét neki-énekelj vasalás közben,bármi,mivel tudja,h ott vagy-de mégsincs a kezedben.később ez meghálálja magát.én ma pl.az összes fiókot kimostam,mig a kisfiam a műanyag fedőkkel játszott.úgyhogy majd a te babád is megtanulja elfoglalni magát-ha megtanitod.lényeg a türelem-ne várj csodákat-szép fokozatosan majd megoldódik minden.nem tudom milyen a napirendetek-ezt is érdemes pontosan kialakitani,h magadra is jusson időd

remélem segithettem

2008. dec. 30. 16:30
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

szia

az én fiam 4 hónapos és így néz ki egy napunk:

olyan 7-8 körül ébreszt, szopizik, én is reggelizek. Aztán felöltözünk, amíg összepakolok a szobában őt beteszem a kiságyba nézegetni a forgót, aztán játszószőnyeg, legújabban mi is babamókázunk, most vettem meg. Játszunk egy fél órát, aztán ahogy álmosodik berakom a babakocsiba, ott alszik egy órát kb. Aztán ahyog ébred megint szopi, kis játék, ilyenkor már általában a konyhában vagyok csinálom a kaját, a pihenőszéket felteszem az asztalra és elfoglalja magát, közben énekelek neki vagy beszélgetünk. Ahogy elálmosodik felöltöztetem és kimegyünk az udvarra kicsit, mivel kertes házban lakunk kint is hagyhatom és csinálhatom a dolgom tovább, ha elaludt. Ebben a hidegben olyan fél órára hagyom kint, mielőtt pehozom jól kiszellőzetetm a szobát hogy ha nagyon beöltöztetve behozom ne kelljen rögtön nekiesnem és vetkőztetnem. Szépen apránként leveszem róla a sapit bundazsákot, de mostanában hamar ébred mert már mocorognak a fogacskák és kicsit nyugtalan. Utána megint szopi, kis játék, megint egy kis szundi, aztán már este van, amikor ébred egy gumilepedőre fektetem és egy kicsit leveszem róla a pelust, utána fürcsi, vacsi és alvás. Éjszaka egszer ébred olyan 3-4 körül, de este 7 körül teszem le aludni.

Néha én is rosszul érzem magam, hogy nem foglalkozok vele eleget, de meg kell tanulniuk egyedül is lefoglalniuk magukat. Nekem 8 évig nem volt testvérem, hülyét is kaptam volna ha nem tudtam volna egyedül játszani. nem tudom, hogy megválaszoltam-e a kérdésedet...

2008. dec. 30. 16:32
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Én meg túl sokat foglalkoztam vele, és most ott járunk, hogy nem hajlandó egyedül játszani. Nem találja fel magát. 15 hónapos kisfiú anyukája
2008. dec. 30. 16:32
 5/7 anonim ***** válasza:

A 3. válaszolónak:

Hogyan sikerült ezt így kialakítani? Nekem is 4 hós a fiam, de nincs el egyedül, hogyha főznék és ő a pihis zékben van mellettem akkor üvölt amíg fel nem veszem. 2 hós koráig mindenre volt időm, de azóta szalad a lakás.

2008. dec. 30. 17:06
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
a 3. válaszoló vagyok, igazából nem tudom, szerintem közösen alakítottuk így. Én is vágytam rá, hogy legyen egy napi rutin, meg szerintem a babának is jobb, ha tudja, mikor mi fog következni. Nemrég voltunk a párom szüleinél pár napot és nagyon nyűgös volt, gondolom mert felborult a napja. Nekünk pont a fordítottja igaz, az első 2 hónapban volt sokat kézben, mert nagyon hasfájós volt és azóta még reklamál is néha, hogy tegyem le. Én úgy szoktam mondani magamnak, ha éppen valamit csinánom kellene de a babától nem tudom, hogy mosogatni, meg teregetni tudok még eleget, a pici babám már soha nem lesz pont ilyen, mint most. Hip-hop felnő, észre sem veszem aztán hogy fognak hiányozni ezek a napok. Ha majd 20 évesen elmegy esetleg külföldre és évente 1x jön haza milyen jó lenne akkor ha megint gyafogna egy kicsit hogy vegyem fel... ilyenkor mindig helyrekerülnek a dolgok és rögtön ráér a házimunka. Bár gondolom ez nem sokat segít a kérdezőnek... röviden: nem tudom, hogyan alakult ki ez a napirend, szerintem ez nagyban babafüggő is. Én szerencsés vagyok az enyémmel, szinte minden leköti, binden érdekli és alig sír, csak azt jelzi ha éhes vagy fáradt.
2008. dec. 30. 17:56
 7/7 anonim ***** válasza:
szia sztem is nagyon fontos a napirend..suttogó tikai::)nekem kisfiam 26 hónapos, s legelejétől fogva(kb 6 hetes korától)van napirendje...persze igényeihez alakítva d emai napig tartjuk...így jól elvan egydül is stb...s azüóta tényleg mindenre jut időm amire szeretném...
2008. dec. 30. 22:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!