Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szoptatok még, terhes lettem,...

Szoptatok még, terhes lettem, elválasszam? Igazából nem szeretném, de úgy látom, nem "velem" lakik jól.

Figyelt kérdés
A tápszertől meg ódzkodom, de nagyon mondják 1 éves korig. Mit csináljak? Amúgy szinte mindent eszik már,9 hónapos kislány. A tejitalok adhatók már? Az a bajom a tápszerrel, hogy cumisüvegből vagy csőrösből kell adni. Ő meg pohárból iszik, de nyilván nem fog akkora mennyiséget inni úgy.... (bocs, hogy bő lére eresztettem)
2010. okt. 12. 11:51
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Én is szoptatok még, a kislányom másfél éves, és 10 hetes terhes vagyok. Miután tájékozódtam a témában, úgy döntöttem, nem választom el. Lehet a terhesség alatt szoptatni, bár állítólag megváltozik a tej íze, de ez az én lányomat nem érdekli. Most abban reménykedek, hogy majd egyszer magától elválasztódik. Én 1 év alatti babát nem választanék el, hacsak nincs orvosi indoka.
2010. okt. 12. 11:57
 2/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm, hogy írtál, igzad van. A nőgyógyászom sem erőltetné szerencsére. De mivel azt látom, hogy a szopi után 1-2 órát sem bír ki, a főzelék, vagy gyümülcs meg eltelítí 4-5 órákra, azt gondolam, nem kell(het) neki, csk az összebújás miatt.

Várok még válaszokat, köszi!

2010. okt. 12. 11:59
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
A terhesség és a szoptatás nem zárja ki egymást. Amire viszont nagyon oda kell figyelni: vitaminpótlás ezerrel, mert egyszerre a kettő nagyon le tudja "szívni" a tartalékokat.
2010. okt. 12. 12:00
 4/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm, ez világos. Akkor felteszem a kérdést a terhességtől függetlenül: ha azt látod, kevés neki a tejed, atól még szoptatnád? Szeretem szoptatni, csak tényleg azt érzem, kevés vagyok.... Persze ha ezt a keveset igényli még, akkor mért ne? Vagy?
2010. okt. 12. 12:03
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Ha ő igényli, akkor miért ne? Hiszen még csak 9 hónapos. Ha 19 vagy 29 hónapos lenne, azt mondanám, hogy fölösleges, de így...

Kap azért ő azzal a kevés anyatejjel is immunerősítőt...

2010. okt. 12. 12:06
 6/11 anonim ***** válasza:

Egyébként én örültem volna, ha nekünk tovább sikerül, de sajna csak 5 hónapig volt tejcsi. Aztán szó szerint kiköpte a mellem, a kettőből meg 30 jött le, azért nem volt értelme fejni.

De Neked azt mondom, hogy ha van is egy kevés, és ő igényli is, akkor csak hajrá! Utolsó voltam.

2010. okt. 12. 12:09
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Az anyatej könnyen emészthető, sokkal könnyebben, mint a főzelékek. Viszont egyenlőre még jobban is hasznosítja, mint a főzelékféléket. Lehet, hogy pár hét/hónap múlva amúgy is abbahagyja a szopizást a nagyobbik, vagy neked lesz annyira kellemetlen, hogy elválasztod. Míg ilyen gondjaitok nincsenek nyugodtan szoptasd. Szopizás után maximum hamarabb kap enni, na és?
2010. okt. 12. 12:10
 8/11 anonim ***** válasza:

Igen, szoptasd, még 3 hónapot simán kibírsz így, amikor nagy pocid lesz, addigra meg lehet, már nem fogja gényelni. És kell is neki az anyatej, az, meg hogy éhes utána, az ilyen korban már nem csoda.

Amúgy a cumisüveggel semmi gond szerintem. ha reggel-este abból kapna, nem egy nagy tragédia. Nappal ihat pohárból.

A lányom is cumiból issza a tejitalt, és mi van akkor? semmi.

Mást eszébe nem jutna abból inni.

2010. okt. 12. 12:13
 9/11 A kérdező kommentje:
Oké! Köszönöm, hog yilyen sokan és hasznosakat írtatok. Nem tudtam, hogy attól még fog ő pohárból inni.. :-)
2010. okt. 12. 12:51
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
csak egy észrevétel: miért ne kaphatná a tápszert is pohárból? az enyém pl. úgy kapta, amikor kiegészítésként adtam, soha nem látott cumisüveget.
2010. okt. 12. 13:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!